Picknick

Igår hade jag, Sara och Monika picknick vid älven i stan. Mysigt värre!

Kay kay

Jag gillar Kay Pollak. Det här läste jag i Ida-tidningen idag och insåg hur bra det stämmer:

Inför varje situation, varje nytt möte, har jag ett val. Jag kan välja att känna lycka eller att känna glädje. Det är min tanke om det som händer mig som bestämmer min känsla. Jag ensam har ansvaret för hur jag väljer att tolka det jag ser. Ändrar jag tanken ändras också känslan. Ett exempel: Jag ska hålla ett föredrag. En av åhörarna gäspar. Då har jag ansvar för hur jag tolkar detta. Om jag väljer att se gäspningen som en recension på mitt föredrag påverkar det mitt självförtroende negativt. Om jag istället väljer att tänka att personen som gäspar kanske har sovit dåligt eller att det är dålig luft i lokalen blir känslan en helt annan.

Det är som så befriande, så länge man inte kan veta något med all säkerhet kan man välja att tolka det positivt, istället för negativt.

Ledig

Ledig dag idag. Enda dagen på hela veckan! Så då blir det upp till stan och klippa lugg, handla schampo, balsam, hudkräm, träffa Sara och lite annat smått och gott. Kanske blir picknick i det här fina vädret? :)

Mmm

The Boys of Summer - Don Henley


Smaskens

I förrgår var en smaskig dag. Först bjöd jag mamma (och resten av familjen också för den delen, men det var ju morsdag) på brunch: fattiga riddare med blåbärssylt. Otroligt gott! Sedan på kvällen for vi till Tatung och jag och Monika beställde världens godaste stekta räkor med stark sås. Mums! Som om inte det räckte åt vi blåbärspaj när vi kom hem. Det var inte så dåligt det heller :)

Mjau

Nu har Simpson fått kattungar! Tre små gråa sötingar. Och det lär Tequila få snart också. Hennes mage är, om möjligt, större än en ballong just nu.

 

Faan

Ibland skulle jag vilja att min yngsta lillasyster flyttade tusen mil härifrån. Sluta tjata nån jävla gång! Det är väl syskonkärlek man kallar det.

Blä

Ända sen vi kom hem från långresan har jag, efter Saras konstaterande att jag borde testa det, börjat dricka laktosfritt. Men imorse var det slut laktosfri mjölk när jag skulle äta gröt så då testade jag med vanlig. Men det skulle jag inte ha gjort. Har haft så jäkla ont i magen hela dagen. Blää...

Ikväll är det Toxicbar. Skulle egentligen vilja fara dit, men jobbar ju imorgon.

Fick föresten en majblomma av en av våra vresigaste vårdtagare idag. För att jag köpte batterier åt honom. Dagens händelse, enligt mina jobbarkompisar :P

I got my mind set on you

Blev så glad. På kanal5.se/frusna finns det långa listor på bra låtar som varit med i programmet Frusna män söker kärlek. Oftast hör man ju nån bra låt på radion som man tycker är så himla bra fast inte riktigt vet vilken den är. Men på 5:ans hemsida finns det alltså en massa bra songs samlat på ett och samma ställe, så det är bara att fynda.

Snart kommer Monika hem, hon har varit i Stockholm sen i söndags. Bott hos morbror Ola har hon gjort och varit på praktik på ett dagis som ligger några minuter bort från deras lägenhet i Huddinge. Egentligen skulle det ha varit kul att följa med henne ner, men har man jobb så har man. Vi ska ju ändå dit i sommar också.

Råkade riva sönder en vårdtagares byxor idag på jobbet. Hon sitter i rullstol och när jag och en jobbarkompis skulle försöka dra på hennes byxor - det är samma visa varje dag - råkade det ritscha till lite och mudden lossnade från byxorna. Vi försökte skoja till det lite och säga att jag blivit för stark och måste sluta träna på gym snart. Haha, jag som typ aldrig ens lyft en hantel :P

Jaja, nu ska jag ut i det sooliga vädret :)


Brunch

Funderar om jag ska bjuda mamma på brunch på söndag? Typ muffins, fattiga riddare, jordgubbar med yoghurt och lite annat gott :)

Ve och fasa(n)

Vi har en fasan som springer omkring på gården just nu. Ibland hör man hur det tjuter till ute och då är det fasanen som gått in i hästhagen och fått sig ett nafs av Harmony eller Isa. Det tog ett tag innan vi fattade vad det var för fågel. "En orre kanske, eller en tjäder?" Det visade sig att det är våra jägare till grannar som har odlat in den här i byn.


Utmaning

Jag har blivit utmanad det är kul!

För 5 år sedan:  Var jag 16 år och skulle snart äntligen sluta grundskolan. Det var skönt att lämna Bureskolan. Jag hade en hel sommar framför mig utan jobb, så det var härligt. I augusti fyllde pappa 50 år och då blev det en resa till Stockholm och Kreta.

För 3 år sedan:  Var jag på väg att sluta tvåan på gymnasiet. Det var nog en ganska lugn period, hade fått feriepraktik på Parkförvaltningen i Bureå. Men efter sommaren fyllde "alla" 18 så då blev det en intensiv partyperiod om jag inte minns fel.

För 1 år sedan: Hade jag en månad kvar på naturvetenskapliga basåret i Skellefteå och skulle snart fara till Stockholm på min yngsta kusin Neos dop.

För 3 månader sedan: Var jag, Emelie och Sara på andra sidan jorden och levde livet. Så mycket som vi var med om på dom två månaderna kommer vi aldrig uppleva här hemma ens på två år.

Igår:
 Var jag ledig och låg och latade mig i solen, läste klart Jo Nesbø:s bok Fladdermusmannen.

Idag: Samma visa igen, är ledig idag också. Men ska nog ut på en springtur nu på morgonen i alla fall. Håller på och tränar inför Tjejmilen.

Imorgon: Blir det jobb!

Om ett år: Ingen som helst aning! Kanske (om det blir som jag vill) har jag just kommit hem från jobb eller studier i utlandet.


Hittade en gammal bild som jag tycker är så fin

The Mist

Såg nyss att Stephen Kings film The Mist har premiär i Skellefteå snart. Det roliga är att jag och Chris såg den i Perth för flera månader sen.. :P

Lalala

Nu börjar det kännas att jag inte sovit mer än fyra timmar i natt.. Men det är värt det, kul att träffa tjejerna! Aningens tungt att stiga upp imorse bara och ge sig iväg till jobbet :P Fast på nåt vis är det kul när man är lite sådär halvtrött att man flummar omkring och skrattar åt allting.

Till veckan måste jag ringa till Folksams Visaförsäkring om bagaget som försvann. Det har snart gått två månader sen vi kom hem och jag har fortfarande inte gjort det!! (Tur att jag inte är ensam om det ;) )


Mamma pappa barn

Ikväll är det säsongsavslutning av Barnmorskorna. Tycker att det är ett himla bra program. Det är bara det att man blir halverst avskräckt och inte vill ha några egna barn då man ser det. Nädå, varför skulle man själv inte klara av smärtan när alla andra gör det? Och dom säger ju att man glömmer hur ont förlossningen gjorde. Det är ju ganska självklart, annars skulle man ju inte ha några syskon :P

Ikväll hade jag också tänkt se Frusna män söker kärlek. Ett töntigt namn på ett ganska bra program.


En favorit i repris - sötnöten Neo


Är det sant?

Det snöar ute. Eller rättare sagt haglar.

Tråkigt!

Too much

Det finns så mycket jag skulle vilja göra. Här kommer en lista:

* Plugga eller jobba i Australien
* Läsa franska i Nice eller Biarritz
* Åka på äventyrsspråkresa till Venezuela
* Läsa portugisiska i Brasilien och sedan resa omkring där
* Åka på roadtrip i Kalifornien

Och efter någon/några av dom valen, plugga vidare.

Efterlängtade

Varför kommer inte mina skor nån gång? Är less på mina joggingskor som fått agera "vanliga" skor den senaste tiden.

Jaa, då var man ledig i två dagar igen. Så sköönt, men vädret kunde ju va bättre!

 
Bilder från Valborgs.. tjuvade av Pallan ;)

Gillas

underbaraclara.webblogg.se


Tiga är guld, tala är...

Jag vill ha ett silverschampo. Frågan är bara vilket man ska köpa? Det finns ett från L'óreal. Nackdelen med den är att den luktar tallbarr.. känns inte riktigt som man vill gå omkring och lukta skog :P Sen finns det ett exemplar från Grazette och även ett från Matrix.
  

Hit me with your best shot!


Jag och mamma var på Sverigepremiären av What happens in Vegas idag och den var faktiskt mycket bättre än vad jag förväntat mig. En helt klart sevärd film!

Musik

Om vårat DC++ kunde börja funka nån gång skulle jag skynda mig att bränna ner de här låtarna på en skiva:

The Building Looptroop
Homecoming Kanye West feat. Chris Martin
Love In This Club Usher
Måndagsbarn Veronica Maggio
Low Florida ft. T-Pain
Don't Hold Back The Potbelleez
Thorn In My Side Eurythmics
I'm Yours Jason Mraz
Bleeding Love Leona Lewis
Incredible Madonna
Looking Out My Backdoor Creedence Clearwater Revival
Hitten Those Dancing Days
och en drös med andra låtar

Det är bland det bästa som finns, att åka iväg med bilen med en bra låt på högsta volym.

Brr

Körde moppe till Bureå idag för att fixa delegeringsgrejs till jobbet, så man är fortsatt godkänd att dela ut medicin och sånt. Men jäklar så kallt det var, fast jag hade på mig både vinterjackan och halsduken. Till råga på allt råkade jag vurpa i en lerpöl, så nu är nya joggingskorna ännu vitare :P
Trots att det var fyra timmar sen jag kom hem sitter jag fortfarande här och fryser... hurvas. Ska nog ta mig en kopp rykandes hett te så jag tinar nån gång.

RSS 2.0