Tjoho

Längtar efter de röda träskorna!

String

Igår tog jag äntligen tag i saken och hämtade in den gamla stringhyllan som hängt i bagarstugan i, jag vet inte hur många herrans år. Jag har bara inte reflekterat över att den funnits där och har inte heller tänkt på hur häftig den ändå är. Så nu fick den alltså flytta in. Ska bara möblera om i mitt minimala rum först så att den ryms! Den var föresten fullproppad med en massa gamla biblar från när farmor och farfar var unga, som dock inte fick följa med in (biblarna alltså :p, farmor och farfar var "extremt" kristna). Riktigt uråldriga böcker, vissa av dem säkert från slutet av 1800-talet. Känns lite mäktigt att hålla i sådana gamla ting.


Så enkel och fin!

Ännu en

Vad ska du göra i sommar?
Jobba, bada, gå på festival, njuta.
Sommarens plagg?
Klänningen.
Alltid i väskan?
Mobiltelefon, läppglans, plånbok.
Sommar för dig?
Jordgubbar, sol och bad.
Restips i sommar?
Korängesjön.
Hur varmt måste det vara i vattnet för att du ska bada?
Helst över tjugo grader.
Vilken bok skulle du vilja rekommendera folk att läsa i sommar?
Twilight av Stephenie Meyer. Eller valfri bok av Cecelia Ahern.
Bästa sommartipset?
Ta dagen som den kommer och planera inte för mycket. Det är oftast då det blir som trevligast.

Varför inte?

DAGENS VILL HA: röda träskor från Gudrun Sjödén. Kommer snart med posten!
DAGENS KLÄDSEL: sunkiga jeans och topp, med andra ord - jobbarkläder.
DAGENS SMINK: endast mascara och ansiktskräm från Biotherm.
DAGENS FRISYR: den vanliga, inte speciellt fixad.
DAGENS HÄNDELSE: att det gick så bra att jobba idag, börjar få in flytet nu.
DAGENS LÅT: hörde Emilias gamla gamla hit "Big big world" på väg till jobbet. Snacka om nostalgi.
DAGENS PLANER: av det som är kvar av dagen; ta in hö och förhoppningsvis åka och bada!
DAGENS SAKNAD: gulliga sms.
DAGENS DUMMASTE: att man var tvungen att jobba när det var så himlarns fint väder!
DAGENS SJUKA: kan inte komma på nåt sjukt som skulle ha hänt idag.
DAGENS DROG: choklad.
DAGENS ROLIGASTE: att träffa alla söta tanter och farbröder.
DAGENS FAVORIT: kattungarna.
DAGENS KÖP: har inte köpt en endaste liten pryl idag. Plånboken är nöjd!
DAGENS GODIS: choklad och några "gott och blandat"-godisar som en vårdtagare gav.
DAGENS HUMÖR: glömsk.
DAGENS ORD: vet faktiskt inte.

Think twice

Hemma igen efter lite shopping på stan med Erik och Angelica. Köpte ett turkost linne och svarta leggings på H&M.. behöver egentligen inget mer linne, men kunde inte låta bli! Föresten kan man väl inte få för många linnen!?

Har alltid tyckt att Gudrun Sjödén gör så tantiga kläder, det tycker jag fortfarande, men något som hon är bra på är accessoarer. Kan inte riktigt bestämma mig om jag ska beställa därifrån eller inte. Det är ett par röda träskor som jag funderar på, de är jättesöta. Vi får se.. det fanns två fina väskor också som också får följa med om jag beställer. Vill vill vill..

Fan, jag känner mig dum men man kan ju inte styra över sina känslor.

Somewhere over the rainbow

Då var ännu en trevlig vecka till ände. Ola, Jessica och busiga kusinerna har som sagt varit och hälsat på och vi har besökt alla loppisarna som finns i närheten, bland annat det i Istermyrliden och ett mysigt femtiotals-café i Nedre Bäck. Jobbade på onsdag, sen torsdag blev det filmkväll och kinamat från Wok&Roll med Paue, Jessica, Jenny och Jerker. Vi blev ganska förvånade, efter att ha väntat på våran mat i mer än en halvtimme kommer en av kockarna och säger att deras ris visst är slut. Vi fick nästan en chock - slut ris på en kinarestaurang?! Det kan inte hända varje dag, haha. Tur att vi inte är så kräsna utan klarade oss bra på nudlarna som vi fick i stället för riset. Fredag jobbade jag, så det blev en lugn kväll på det, fanns en del tvätt som behövde göras. I lördags var det förfest hos Malin med grillning och så. Emelie och Sara, som kommit hem från deras tre månader långa språkresa i Spanien, var också med så det var trevligt. Det roligaste var på natten vid halv tre då jag helt oväntat fick ett sms av Malin "Jag mår bra! Men nån snarkar mig i örat!". Haha, det komiska var att vi inte hade smsat med varandra på hela kvällen. Fick mig ett gott skratt och snarkaren var visst Sara:)



Känner mig nostalgisk idag, har laddat ned en massa Celine Dion-låtar som jag sitter o lyssnar på.


Naturligt

Nu har det börjat dyka upp en massa skönhetsprodukter utan onaturliga parabener, mineraloljor och annat som inte är det bästa för huden. Ett av företagen som säljer dessa produkter heter Korres och för några dagar var jag in på deras hemsida där man också kan beställa gratisprover. De anlände redan igår och det var typ hur mycket som helst, bland annat en showergel med fikon, scrub med vattenmelon, hudcreme med yoghurt. Känns kul med lite naturliga produkter, även fast de inte har lika lång hållbarhet så hinner man ju ändå använda upp dom innan bäst-före-datumet är nått.



Har också köpt endagslinser nu, hoppas de funkar bra. Har ju kört med dygnetruntlinser några månader nu, men jag tycker de blir så torra efter ett tag och det går inte riktigt få bort proteinbeläggningarna och det från dom, så man går runt och ser lite småsuddigt.

Rainy tuesday

Lustigt ändå hur mycket man påverkas av vädret, just nu känns det som jag skulle kunna sova hela dagen. Inte pigg alltså, men ska upp till stan en stund hade jag tänkt, sen får vi se vad som händer.


Dagar som denna får man pigga upp sig med såna här bilder.

Sweet

Förra veckan var fylld av badande, värme, jobb tisdag och fredag och festivaaal! Inte konstigt man inte har tid att skriva i bloggen då det finns så mycket roligt att göra.

Nu är morbror Ola, Jessica och sötkusinerna och hälsar på. Vi har varit och ätit våfflor på byns café, det var superlänge sen vi åt det. Så underbart gott med hjortronsylt till! Vi kollade även in vad byns två loppisar hade att erbjuda. Jag fyndade gamla nummer av Elle, Glamour och Damernas värld. Eller gamla och gamla, de var från 2009 och bäst av allt; kostade bara 2 kr styck.

RSS 2.0