I Wish

All I want for christmas...
minidator
supersnygga skor från H&M

favoritschampoot All Soft från Redken
sagolikt gott doftande body souffle från Vera Wang

Petite Machine

Igår var den mysigaste dagen på länge. Lång sovmorgon, promenad ner till skyltsöndan där jag köpte svarta muffinsformar med färgglatt mönster och Erik hittade en röd utebelysning och superfin röd adventsstjärna. Såg Norrans Lucia innan vi begav oss hem igen för att kolla på reprisen av Bonde söker fru, sörpla kaffe och mumsa på saffransbullar. Mer långa lata söndagar, tack - de är verkligen underskattade! Inflyttningsfesten i lördags blev väldigt lyckad, bara synd om baby som blev lite illamående strax innan vi skulle ut. Tyvärr var det fullt på Nocks dit vi hade planerat att gå, men Balzac var trevligt det också.

Har hittat en ny låt att spela sönder... Petite Machine med Kashmir - can't get enough of it!



Lördag och inflyttningsfest

Nu ska bara uppsatsen skrivas klart och skickas in och sen joinar jag också öl-drickarna. Dock ska inte jag dricka öl, ska testa wine and lemonade, en gammal goding från Cairns.

Jag och Erik gick broarna runt mitt på dan, det var kallt men väldigt härligt. Det är 1000 gånger bättre när det är några minusgrader och skinande sol än när det är sådär gråtråkigt och ljummet ute. Men det bli kallt ikväll, så kjolen får stanna hemma!

Och så ett stort grattis till Hanna som fyller 22 år idag!

Crème fraiche

Nina Persson (ni vet, hon från the Cardigans) läser Suzanne Broggers bok Crème fraîche, det skulle jag vilja lyssna på.


Friday, baby

Fick min oktober-lön igår och det var mer än jag någonsin hade kunnat hoppats på! Men också väldigt välförtjänt med tanke på hur stressigt det var att jobba heltid och samtidigt ha heltidspluggandet hängandes över axeln. Många jobbarkompisar var oroliga och undrade hur jag orkade, men jag tyckte inte det var så fasligt; det är överkomligt så länge man vet om att det bara är under någon veckas tid. Inte för resten av livet liksom, det skulle vara outhärdligt. Nu måste jag bara försöka behärska mig med denna lön och inte gå loss för hårt på stan... har ju resande som måste sparas till och med det i åtanke är det faktiskt inte så svårt att tänka sig för en eller två gånger innan ett köp.

Och nu, äntligen, börjar min mage kännas normal igen, den hade nämligen strejk igår. Sura uppstötningar, illamående och bubblig. Mamma hade ju köpt Dahlgrens bageris otroligt goda råglimpa i onsdags och de proppade jag i mig med mycket smör och kaviar på. Men det blev visst lite för mycket för min mjöl-kräsna mage. Idag känns det då tack och lov relativt bra igen, men bara tanken på limp-mackor får mig att vilja spy...kommer dröja ett bra tag tills jag sätter tänderna i en sån nästa gång.


Kul?

Varför kan jag inte gå och lägga mig? Hittade bara ett test som jag av någon outgrundlig anledning måste göra just nu.

Ta fram din mobil.
2. Gå till inkorgen!
3. Svara på frågorna genom att skriva första meningen i sms:en
4. Fråga 1 - första meningen i första sms:et
5. Fråga 2 - första meningen i andra sms:et, o.s.v
6. Utmana ett par personer

1. Vad skulle du säga om din partner var otrogen? Hehe ok.
(aningens fåordigt kan tyckas :P)
2. Vad säger du alltid till din bästa kompis? Haha nja typ fast av den mindre typen, det är ju så litet hos mig ;)
3. Vad är det första du säger när din kompis blivit påkörd av en buss? Jag ska nog till jessica på inflyttningsfest
(nån som ser någon slags logik överhuvudtaget??)
4. Vad är det värsta du skulle kunna säga åt din fiende? Hej, jag och rickard ska till skeå. (oj, jag darrar av rädsla ;P)
5. Vad skulle du skrika om du vann en miljon? Du har blivit bokad för ID 33153 (haha, det är äkta lycka? :P)
6. Vilka ord skulle du säga till gud om du träffade honom? Halloj:) (ja, varför inte ;))
7. Vad vill du höra mest av allt? Hehe jepp det går bra!
8. Vad kommer bli dina sista ord i livet? Hej :) hur är det med mig nuförtiden?
(haha, passande fråga)
9. Vad säger du till en nära vän som fått en dödlig sjukdom? Haha vad charmigt ;) (hmm, kanske inte riktigt)

Haha, jasi, mer eller mindre normala svar kan man ju kort sammanfatta det här med.

Nu ska jag sova, godnatt!

Glad

Ååh, jag är så ofantligt less på det här eviga regnandet och dagar i en evigt grå dimma då man knappt hinner märka att det är dag innan mörkret snabbt sänker sig igen. Nej, ljusa oändliga sommarnätter, oräkneliga dopp i hav och sjöar och värmande skinande sol - jag skulle inte tacka nej till det just nu! Å andra sidan känns det supermysigt att julen är på ingång, men snälla, då får gärna komma lite snö så man slipper detta deprimerande mörka och grådaskiga väder.


Natt-badande i älven, men ljust som mitt på dagen. Redan snart ett halvår sedan.

The Violet Hour

Nu måste jag komma igång med andra etappen av discursive essay-skrivandet... nåt så intressant som för- och nackdelar med vegetarisk mat! För imorgon lär det nog inte bli så mycket tid över till plugg. Jobbar 7-12 och sen blir det stan med mamma och Jenny och sen till Eeerik:) Mamma ringde igår och tyckte det var så tomt hemma nu när Monika är i Schweiz och au-pair:ar och jag knappt är hemma någonting heller. Det blir trevligt, minns nästan inte när vi gick på stan tillsammans sist.

Gillar filmmusiken till New Moon; Thom Yorkes Hearing Damage och Seawolfs Violet Hour är några av de bättre låtarna. Gillar inte att min favorit-konverterare av Youtube-filer till mp3-format har lagt av... buhu, har en massa bra låtar som står i kö. Ska prova att ladda ner en nyare version, håller tummarna att det går!

Hearing damage

Känns som det var en evighet sen jag använde våran dator sist. Har mest befunnit mig på jobbet och hos Erik den senaste tiden. Synd bara att det är så långt mellan dom! Var ju inte direkt överlycklig imorse då jag var tvungen att ta 5.50 bussen från stan... 

Fick ett extremt choklad-sug nu när jag äntligen kom hem från jobbet (efter att ha väntat på en buss som envist vägrade komma) så jag gjorde den gamla godingen Hotan totan. Receptet på det lärde vi oss på en utflykt i lågstadiet och det funkar fortfarande! Bara blanda ihop smält smör med havregryn, kakao, sirap och socker. Så enkelt och så mumsigt.


Elle

Jippi, min Elle-prenumeration blev just säkrad med tre nummer framöver! Ibland är det inte så dumt att svara på läsar-undersökningar när man får gratis tidningar som tack för besväret.

Den lilla svarta... eller röda - eller både och?


Till jul och nyår...

all I want for christmas is You

Börjar ha julkänslor nu! Ett tag vägrade jag att ens slänga en blick på saffransbullarna på ICA när de började säljas för mer än en månad sedan. Men nu är det bara en vecka kvar till skyltsöndag så; jul - ge mig!


Mi lajki

The Who - Baba O'Riley


Vit som snö

Minns ni när det var så otroligt populärt med vit-målade naglar? Det måste säkert va minst tio år sedan nu. Jag är faktiskt sugen på att köpa ett vitt nagellack, dessutom matchar det ju snön!

En ny favorit

I feel sure
I've been here before
So I kissed my ugly gang goodbye
Walked out the door
I'll start the love
If you give me a go
I'm not fine
Waiting in line

Put the changes Put the changes On me
Under Pavements Under Pavements The Beach



11/11

Nu har jag beställt ännu mer engelskaböcker... tror att varje delkurs har gått på i genomsnitt 500 kronor. Skulle ju inte skada om kurslitteratur kunde vara lite billigare om man säger så. Men studiebidraget måste ju gå till lite nyttigheter också och inte bara till kläder och andra mindre nödvändiga saker;)

Sitter i Eriks mysiga lägenhet nu. Har hunnit med en löptur runt älven, mumsat på avocadomackor med kallrökt lax och nu blir det fortsatt fixande med en discursive essay som den tredje delkursen består av. Ikväll hade vi tänkt se Bonde söker fru, undrar redan vilka pinsamheter som kommer hända i dagens avsnitt!

Merci bien

Tycker de här skorna är så sjukt snygga... synd att de inte är så plånboks-vänliga bara.


De svarta kängorna kommer från Roots och kostar 900kr, de bruna med märket Chilli ligger på 800 kr och det sista, och snyggaste, paret säljs på Benetton för hela 1500 riksdaler.

Not to forget

Grattis lilla mama som fyller 48 år idag. Grattis också till pappa på fars dag!


Inte bra

Håller på och spelar sönder en låt just nu... Don't Stop Believing - Journey. Är man beroende så är man! :p

Ett år sedan





Nice times in Nice...

RSS 2.0