Bye bye

Nu är det INTE länge kvar! Idag klockan 19 lämnar vi landet. Det går inte beskriva i ord hur förväntansfull och glad jag är just nu! Att min ryggsäck redan är full och jag inte packat med allt som jag kan tänkas behöva är ett annat bekymmer. Det löser sig. Det går ju handla därborta också.

Det finns så mycket att se fram emot innan vi ens landat i Perth. En grej är flyget. Det är troligtvis ett trevåningsflygplan och bäst av allt - det finns "tv-skärm" på alla passagerarstolar, så alla resande har en egen privat filmstudio. Hoppas dom serverar god mat också, det skulle visst ingå i priset.

Jag ska försöka få tag på en dator när vi reser omkring, så jag kan berätta här och på resedagboken.se (ann_pe) hur det går för oss. Första två veckorna ska vi ju bo på hostelet Ocean Beach Backpackers så där lär det ju inte va nåt problem, men man vet ju inte hur det kommer se ut på de andra ställena.

Ha det så bra alla här hemma!

Stulet

Vad heter du: Ann      

Var bor du: Övre Bäck

Hur gammal är du: 21 år

När fyller du år: 9 jan

Var i världen vill du åka: New York

Hur många syskon har du: två

Vilka skor använder du: mina "eskimå-skor"

Är du kär: tyvärr inte
Är du i ett förhållande: nej

Hur länge isåfall: -

Hur många timmar sov du i natt: 9

Vilken är din favoritlåt: just nu Keep bleeding med Leona Lewis

Vilken bok läser du just nu: Marisha Pessls deckare Fördjupade studier i katastroffysik

Vilken är din favorit serie på tv: Hmm... är dålig på att följa serier, men Desperate housewifes händer det att jag ser

Vad har du på dig: linne, jeans, cardigan

Favorit snabbmat: pizza

Favoritdricka: varm choklad
Vad jobbar du med: vikarierar inom hemtjänsten

Vad gör du när du inte jobbar: fikar, är med vännerna, läser, tränar

Vad har du för hårfärg: blond

Vad kallar dina vänner dig: aan

Hur hade dina vänner beskrivit dig: söt

Vilken linje gick du på gymnasiet: samhälls kultur

Festar du för ofta: nej

Öl eller sprit: vin

Uteklubbar eller hemma fester: beror på stämningen

Vad åt du senast: chokladmuffins

Vad klarar du dig inte utan: familjen och vännerna

Har du husdjur: tre katter

Vilken sko storlek har du: 41

Har du långt eller kort hår: till axlarna


Addicted

H&M-kläderna har kommit! Jihoo! Tala om kläd-beroende ;P

Dancing in the moonlight

Idag var jag på vårdcentralen och tog andra vaccinsprutan. 470 kr - poff -  borta! Men hellre ett hål i plånboken än att smittas av hepatit A och hepatit B. 

Imorgon är det bara en vecka kvar innan vi åker... Ååh, det känns så himla härligt! Både jag och mamma jobbar till 14 imorgon, så efter det ska vi till stan och fixa en del:
* inhandla stor ryggsäck (där praktiskt taget allt ska rymmas)
* hämta ut visumet (en vecka sent :P)
* köpa sollotion (spf 20 borde väl räcka?), magsjuketabletter och en del annat på apoteket
* fixa bankkortet, mitt nuvarande har börjat "ömsa skinn" :P
* och köpa en massa annat smått och gott som kan behövas

Tänkte överraska familjen med en fransk ostpaj till middag. Lät så himla gott och när jag ändå är ledig så kan jag ju passa på.


Tatung, Ikea och snöyra

Det var jättemysigt på Tatung i fredags. En jättegod middag tillsammans med mina favoriter - det kan ju inte bli bättre :) Alla fick lyckokakor och på min stod det Be on alert for a new opportunity. Tja, stämmer ju ganska bra det.
Efter Tatung for vi till Angelica och spelade Buzz. Sen på Balzac vet jag inte vad som hände. Det var ju nästan tomt där. Trååkigt. Eller så var det jag som blev opeppad. Men förutom det var det en jättetrevlig kväll.

Igår var jag, mamma och Monika på Ikea i Haparanda. Äntligen fick jag min efterlängtade bokhylla! Jag blev så himla nöjd att få min försenade julklapp så jag köpte inte så mycket själv, utan det blev tre färgglada krukor, några matlådor och en nackkudde som kommer bli oumbärlig i flyget på väg till Australien.

Vi gick in en tväris på Fabriksbutiken i Haparanda också. Där fanns mycket fint. Det var nära att jag köpte en genomskinlig Marimekko-skål som var hälften så billig som hemma, men det blev två superfina muggar från Rörstrand istället. Dom var nästan hälften så billiga dom också.



Idag var jag och Monika ute och åkte skidor. Det var skönt att få komma ut och röra på sig efter att ha varit förkyld i en vecka. Överskottsenergin kliade i kroppen. Meeen vilken skidtur det blev. Det var inte plogat nånstans i hela byn så vi fick plumsandes göra vårat eget skidspår i snön. Våran lilla runda som brukar ta dryga timmen att åka, tog idag nästan dubbelt så lång tid. Gissa om det var skönt att få komma in och äta pappas nygräddade pannkakor med grädde och sylt efter det? Mums.


21 år

Ska man inte börja känna sig lite vuxen när man är så gammal? Jag kan då bara konstatera att jag inte känner mig en dag äldre än 18. Eller tja, några erfarenheter rikare är man ju, men känslan som man trodde man skulle få när man "blev vuxen" har liksom inte infunnit sig. Får väl ta och vänta några år på det...

I present fick jag i alla fall pengar och presentkort på Make Up Store och Kicks. Kul! Det lär behövas. Ska köpa en resväska för pengarna.

Ikväll blir det middag på Tatung med mina favoriter!


Kan man va sötare?

image90
Lillkusin Neo poserar. Vilket charmtroll!


Beställning

Jag har beställt kläder från Asos. Blev lite arg när priset på cardiganblusen sänktes med 100 kr dan efter att jag hade beställt, men vad gör man.

   

08-ornas år

Nu är det verkligen på tiden att jag skriver här i lilla bloggen. Det har varit fullt upp den sista tiden. Jul och nyår har flugit förbi och varit fyllt av släktträffar, jobb och roligheter. Måste erkänna att jag är smått kär i småkusinerna Neo och Isabella. Vilka gullungar!

Julafton firade vi hemma med morbror Ola, Jessica, Isabella och Neo. Jag jobbade 7-12, sen blev det en massa god mat, chokladtryffelfrossa, Kalle Anka, besök av jultomten och en massa paket. Jag fick det jag önskade mig mest: en bokhylla från Ikea (eller ett presentkort rättare sagt..). Väldigt efterlängtat, mitt rum ser ut som ett bombnedslag just nu, efter att jag köpte det nya, mindre skrivbordet. Alla prylar ryms knappt nånstans, så bokhyllan kommer som en räddare i nöden. Sen fick jag några böcker, bland annat Vinterns söta, en kakbok med otroligt smarriga recept. Och så bodyscrub och body lotion med favoritlukten mango. Och så lite annat smått och gott. Mest paket fick nog Isabella, tror att varannat paket var till henne.

Juldagen jobbade jag 7-12 igen och så blev det utgång på kvällen. Rolig förfest hos Frida med party-måstet Buzz. Jag och Hanna var oroliga att vi inte skulle komma in på Balzac, eftersom vi inte förköpt biljetter som alla andra verkade ha gjort. Men vi kom in och det var riktigt roligt. Fullsmockat med folk redan vid 23.. det hör ju inte direkt till vanligheterna..!

På annandagen blev det släktträff hos farbror Gunnar. Det var väldigt kul att träffa kusin Frida, och höra hur det går för henne borta i Stockholm. Hon flyttade ju dit i höstas och pluggar nu naturvetenskapliga basåret. Lite roligt, vi har gått exakt samma linje vi två.. båda läste vi Samhälls Kultur på gymnasiet och så basåret efter det :)

Och nu är det 2008... Nollåttornas år. Stockholmarnas år. Ruskigt ändå, att det snart är 2010. Känns inte alls länge sen millennieskiftet.

Nyårsafton firades i Villvattnet av alla ställen. Jag, Monika, Jenny, Paue och en massa burträskare mitt ute i skogen. Men trevligt var det!

RSS 2.0