Pajen150 g smält smör
3 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver

Blandas ihop till en deg och trycks ut till ett pajskal.

2 dl creme fraiche
1 ägg
3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl bär (godast med hallon eller blåbär!)

Hälls ut i pajskalet. Bären strör man över sist.

Gräddas i 175 grader i ca 30 minuter.

Ät å njut!

Sugar sugar

Så jäkulskt god paj en av våra gulligaste vårdtagare bjöd på idag då jag och Linn var där och städade. Helt sjukt. En blåbärspaj, ska lägga upp receptet sen så ni förstår hur mumsigt det var.

Hej du sitter och stirrar

Gårdagskvällen var rolig. Först grillning hos Jenny och sen vidare till Hyttlidsgatan. Tror dock att nästa helg blir ännu roligare, då är det ju Stadsfesten som gäller :)


Nu är det dags

Jag måste klippa mig. Topparna är fasen så slitna att de håller på att växa ihop, om det nu ens är möjligt :P Det är till och med svårt att få håret rent, det är så himla tjockt att schampot inte når ner till hårbotten :P Ja, ni hör ju - frisören nästa!

Turn around

Räkor är gott! Vi var på Kafé Kajutan i Stackgrönnan idag och smaskade i oss gigantiska räkmackor. Så otroligt gott och så otroligt mätt man blev!

Önska

Vilken underbar tröja. Den vill jag ha!

Jasi

Mobiltest. Öppna telefonboken, leta reda på resterande nummer, skriv in namnet som har det givande nummret, och svara på frågan.

HAR DU PUSSAT NUMMER 2? 
Alana - Neej, inte det inte

 VAD HAR DU FÖR RELATION MED NUMMER 20? 
Emelie (Australien-numret, har kvar det för skojs skull :P) - Nästan syster-relation, i alla fall efter långresan. Första dagarna hemma, ensam, utan Sara å Emelie kändes jättekonstiga.

NÄR SKA DU TRÄFFA NUMMER 30?
Hem - Hehe, ja, träffar dom varje dag

ÄR NUMMER 25 SÖT? 
Frida - Jaa hon är så söt så!

VAD VAR DITT FÖRSTA INTRYCK PÅ NR 33? 
Isabell - Rolig och glad!

HUR TRÄFFADE DU NUMMER 9? 
Aussi guy (haha, kunde jag inte komma på ett bättre namn :P) - På ett uteställe vid Bondi Beach

GILLAR DU NUMMER 51?
Marie (moster) - Jaa, jättemycket!

 HAR DU TRÄFFAT NUMMER 3 DEN SENASTE MÅNADEN?
Ammy - Nej tyvärr inte, sist var när vi firade Hannas 20-årsdag i npvember

 NÄR SKA DU TRÄFFA NUMMER 14 NÄSTA GÅNG?
Chris's aunt - Haha, förmodligen aldrig

ÄR DU NÄRA VÄN MED NUMMER 13? 
Chris - Så nära vän man kan bli med någon man umgåtts med intensivt i två veckor

HAR DU GÅTT PÅ BIO MED NUMMER 4? 
Andreas A - Nope, det har jag inte

SKULLE DU KUNNA GÅ UT MED NUMMER 5? 
Anett Brännström - En fika eller två skulle inte va så dumt

VAD PRATAR DU & NUMMER 18 OFTAST OM? 
Emelie - Australienresan :P

 KÄNNER DU NUMMER 1? 
Agnes W - Det gör jag, var dock mer än ett år sen vi sågs sist

Storsand

Första besöket av pärlan Storsand idag. Jag, Monika och Louise solade, men det var dock för kallt för ett dopp. Nu ska vi iväg och se hur långt Terese och Jonas har hunnit med deras hus.


Life is like a wave, you can't change the way it breaks, only the way you ride it

Costa Rica verkar inte alls dumt, men att lära sig surfa "på riktigt" (inte med bodyboards som vi gjorde i Sydney) i Biarritz... Det skulle va nåt det!

 

Costa Rica

Jag fryser och sitter och drömmer mig bort till varmare breddgrader.


 
    

Spännande värre

Så var det dags för säsongsavslutning av Frusna män söker kärlek. Ikväll är det till och med dubbelavsnitt så det blir ren bänkning framför tv:n!

För övrigt - var är sommaren? Men det brukar ju va ett bra tecken om första halvan av juni är lite halvkass, då brukar resten av sommaren bli ganska bra. Vi hoppas på det va?

Film film film

Det kommer många bra filmer nu i sommar. Jag skulle vilja se:

Sex and the City
Narnia: Prins Caspian
Mamma Mia


Huga

Hur kan det va så här kallt och regnigt? Regnigt fattar jag ju att det kan va - men så här kallt? Usch. Känns som det är höst. Jag ställer in springturen och hoppas på bättre väder imorgon.

Gomorron

Idag mår man då som man förtjänar... huu. Men kul hade vi igår! Kom till och med in på station 8 och smet även in gratis på Balzac. Nu tror jag bestämt att det blir bagarstugetrappen och P3:s Digilistan en stund, är inte pigg kan jag meddela.

Can't stop this thing we started

Ikväll ska jag ut! :) Känns som jag jobbat helg, jag vet inte hur många veckor i rad, men ikväll är jag ledig och jobbar inte imorgon heller. Låter inte som jag gillar mitt jobb, det gör jag, det är bara det att jag vill vara ledig på helgerna nån gång.. men men nu så! :) Åh, jag är så peppad, det ska bli så kul!

Congratulations

Och så fyller Tesan 21 år idag, grattis gumman!No air

Det är varmt just nu - och jag kan inte annat än njuta!

Idag blir det tipsrunda och våfflor i byagården. Mums, vet inte hur länge sen det var vi åt våfflor sist.


Vad hände sen?

Jag kan ju fortsätta på det där med studenten, att det var två år sedan vi gick ut. Vad har egentligen hänt sen dess? Ganska mycket ändå. Nästan hela sommaren 2006 jobbade jag som parkarbetare i Bureå. Efter det blev det fortsatt pluggande, men inte samhälls som jag läste på gymnasiet, utan Naturvetenskapliga basåret på Campus i Skellefteå. Det var ganska soft, med tanke på att det räckte med godkänt i de ämnen man läste och att jag inte läste alla ämnen gjorde ju inte det hela mindre härligt, förutom på vårterminen då det blev intensivpluggande av MatteD under två, tre månader. Det var verkligen ett härligt gäng som läste naturvetenskap det där läsåret. Sommaren 2007 jobbade jag på Hemtjänsten i Bureå och det fortsatte jag med hela hösten och ända fram till slutet av januari då jag, Emelie och Sara åkte iväg på den efterlängtade långresan. Nog för att den kunde ha fått vara längre, gärna ett halvår minst! Men två månader är ändå två månader och vi var med om så otroligt mycket roligt och galet. Nu är det jobb som gäller igen och det kommer det göra hela sommaren. Sen får vi se vad som händer. Finns så många val och möjligheter!

Två år

Två år sedan man gick ut gymnasiet. Vilken vecka det var, den där sista skolveckan. Så himla fri man kände sig, inga mer måsten, inga mer kurser man var tvungen att läsa fast man inte ville, hela världen och alla möjligheter liksom bara låg och väntade på en. Så känns det fortfarande. Men då var det en sån ny känsla, som man aldrig känt förut. Förra året var vi i Stockholm när det var examen och där kryllade det av lastbilsflak med lyckliga studenter. Då var det inte svårt att få tillbaka den där andan man hade den sista veckan. Tala om lyckorus.


I can see you - your brown skin shinin' in the sun

Vad skönt det ska bli att vara ledig två dagar efter maratonjobbningen förra veckan - sex av sju dagar jobbades det. Den här veckan kommer överhuvudtaget bli ganska soft. Ska bara jobba kväll två dagar (tors+fre) och 7-12 på lördag.

Imorgon är det balen, ska bli jättekul att fara dit och kika!

Och ikväll blir det möjligtvis årets första dopp i Korängesjön!

RSS 2.0