Le vin est tire, il faut le boire

Bilder fran i söndags. Det var en kall, men, som ni ser, solig dag! Houp-là!


Glöggeliglögg

Mera bilder kommer senare! :)

Qui vol un oeuf, vol un boeuf

Lucia-firandet i söndags kom verkligen lägligt. Min hemlängtan mildrades några "grader" med hjälp av glögg, Marabou-choklad, ägg- och sillmacka, pepparkakor, saffransbullar och julsånger. Claudia fick med sin kamera några roliga filmklipp med den energiska pensionärs-kören. Haha, ritsch-ratsch-fillibombombom.. :) Största orsaken till att vi for dit, till Cagnes-sur-mer, var ju ändå för att träffa Pia, Cherie och Sara. De är så himla trevliga! Vi kanske hinner träffas en gång till innan jag åker hem, men nu är det inte så mycket tid kvar. Ska lägga in bilder senare från Lucian och det så ni får se.

I lördags var vi en tur till Grasse, som är berömt för sin parfym-tillverkning. Det dumma med alla utflykter här, är att jag blir sa jäklarns åksjuk av bussresorna. Vägarna är milt sagt krokiga. Men Grasse var jättemysigt och jag fick med mig några julklappar hem :)

I fredags köpte jag mina, hittills, dyraste skor... 150 euro, alltsa 1500 kronor. Galet, men de är så underbara: blå med hög klack och ett par söta knappar. Kan kanske kalla det min julklapp till mig själv :) Bild kommer senare, bien sûr!

Nu är det dags för tvättning - sista innan hemgång!


Nu nalkas Lucia...

Julen närmar sig och jag längtar mer än någonsin. Fransmännen är så snabba med att saluföra julsaker i affärerna. Mmm, chokladpraliner, skumtomtar, pain d'épices - ge mig nu! :) Det är tur att jag ska följa med min tremening Pia som bor här i Nice till en Lucia-uppvisning på söndag. Claudia och Sandra ska också följa med. Det blir kul för dom, de tycker att allt som har med Sverige att göra är gulligt och lite småroligt. Jag kommer frossa i pepparkakor, julgodis och glögg som Pia säger att det kommer finnas.

Vad gäller Carmela, så kommer hon inte ha möjlighet att följa med - hennes pojkvän är här för att fira att hon fyller år imorgon. Men vi ska köpa en riktigt smarrig chokladtårta, eller liknande, i någon av boulangerierna för att fira henne.


Bilder, bilder


Oliver, mums!


Claudia och Carmela härmar en kines som bodde pa varan vaning nagra dagar

Bilder fran när vi besökte St Paul de Vence

Hästen "Lucky"
Mysiga gatorFörr-förra helgen när vi besökte Marc Chagalls muséeum

Presque Noel!

Barnslig som jag är som inte klarar av en jul utan julkalender insag jag nyss att jag inte har en aning om arets version. Efter att ha gatt in pa svt:s hemsida fick jag en glad överraskning: komikerna Anders och Mans kommer vara med. Det ska bli kul att se!

Nu har vi fatt hoppa upp en klass igen. Varan gamla lärare Sanchey har slutat pa grund av att han jobbat sa mycket den senaste tiden + att han har personliga problem sa han behöver tid att "vila". Egentligen är den nya klassen en grad för avancerad för oss, men vi kämpar pa och lär oss en massa nya ord varje dag pa grund av det höga tempot. Det svaraste är den muntliga delen, men det andra funkar bra.

Igar klippte jag lugg hos en av grannfrisörerna. För bara 5 euro! Carmela och Sandra ville ocksa göra en förändring sa de färgade haret, men tyvärr blev det rödare än vad dom hade förväntat sig.

Ikväll ska vi ga ut med Roman, Sandra och nagra fler som lämnar Nice imorgon. Kan inte fatta att tiden har gatt sa snabbt, känns som det var bara nagon vecka sedan som Roman berättade att han skulle stanna här i nio veckor.  


I söndags lekte vi lite medans vi väntade pa att tvätten skulle bli klarSoliga hälsningar!

Life goes on

Jag är rent usel pa att skriva här i bloggen, men livet gar vidare här i Nice. Sista tiden har gatt sa fruktansvärt snabbt. Det har redan gatt en manad sedan vi bytte lärare sa nu har vi en ny igen. Han är riktigt bra, men lite speciell och mysko. Vi var ut igar tillsammans med han och de andra fran klassen. Vi besökte klubben Bliss, dit vi försökt komma in en gang förut, men den gangen hade de privatfest sa da gick det inte. Det var en riktigt rolig kväll, det enda mysko var att varan lärare stötte järnet pa Sandra nästan hela tiden :P 

I affärerna har de börjat sälja julsaker sa vi börjar sa smatt planera vad vi ska köpa med oss hem. Ni har nagat att se fram emot mina vänner och familjen! :) Vädret har ocksa ändrats, nu regnar det nästan varje dag. Det är trakigt, men vi far julstämning av det i alla fall. Manga kvällar spenderar vi framför en bra film med en kopp varm choklad i handen.

Men i veckan är det inte sa lugnt. Ikväll ska vi till en engelsman fran skolan, som äger en lägenhet här i Nice. Och imorgon ska vi till en fest hos nagra franska killar tillsammans med de andra fran klassen. Sen pa lördag är planerna att vi ska sjunga Singstar med nagra av Claudias franska kompisar som kommer hit till residenset och gör crêpes med nutella :D Mycket att se fram emot!

RSS 2.0