Paradisstrander

Nu har vi alltsa kommit fram i Cairns! Vi akte buss hela natten och kom fram, kanske inte sa pigga, men valdigt glada. Cairns ar en jattemysig stad, om ni har sett filmen Australia sa kan ni tanka er att husen ser ut precis som de gor dar. Idag har vi shoppat (bland annat supergoda handkramer som vi aldrig sett forran nu i Australien och som luktar supergott - lime och kokosnot) solat och badat i lagunen som finns mitt i staden.

Hostelet vi bor pa nu heter Nomads och ar jattebilligt, endast 14 dollar per natt, halften av vad vi brukar betala. Det basta av allt ar att det ingar gratis middag varje kvall!

I forrgar var vi ju pa segelutflykt till Withaven islands och Whitehaven beach. Huuur vackert som helst! Vattnet var alldeles turkost och sanden hur finkornig som helst. Vi hann aven med att snorkla och fick dessutom rejala solbrannor, Claudia ar nastan svart vid det har laget!

Imorgon aker vi pa utflykt till regnskogen, blir spannande.

So long, mates!

Sand sand och mera sand!

Tiden gar for snabbt, nu ar det mindre an tva veckor kvar pa resan :(( Men desto mer att se fram emot! Vi har bokat en heldagstur till Withsundays, en heldagstur till Green Island som ligger i stora barriarrevet och en regnskogsutflykt i Cairns. Ska bli kul kul kul!

Igar avslutade vi en tre dagar lang utflykt till Fraser Island, varldens storsta sando. Dar korde vi omkring i en stor "jeep" tillsammans med tre tjejer fran Norge, en fransman och tva irlandare. Det var en upplevelse! Forsta natten campade vi mitt ute i naganstans, nara havet, utan tillgang till toa, dusch och andra sadana bekvamligheter. Vi fick se bland annat en sjo som kryllade av skoldpaddor, lake Wabby dar sanddynerna var oandliga och avslutade i en liten sjo, ett gammalt vrak, sand sand och mera sand. Det basta var McKenzie som hade den vitaste sand jag nansin sett och alldeles turkost, kristallklart vatten, lika rent som i en pool. For att inte tala om vagarna vi korde pa, guppiga var bara fornamnet. Andra natten taltade vi pa en aborgin-camping som hade faciliteterna som vi saknade natten innan. Lite for lite somn blev det sa igar var vi halvt doda av alla

Innan vi kom hit till Hervey bodde vi tre natter i Noosa, en mysig ort nagra timmar norr om Brisbane. Dar tog vi det mest lugnt med bland annat bad och sol pa den fina stranden och besokte ocksa nationalparken dar vi bland annat fick turen att se en koala i ett av traden!

Ikvall aker vi vidare till Airlie Beach och darifran vidare till Withsundays! Ser fram emot det som bara den!

Hade sa bra darhemma!

Mysande med koalor och kangurus!

Annu tva dagar har gatt i Brisbane! De har spenderats inne i Brisbanes centrum dar de har en konstgjord strand och pooler och pa krokodiljagaren Steve Irvins Australia Zoo. Jag maste saga att det var det haftigaste Zoo:et jag nagonsin besokt, vi fick gosa med bade koalor och kangurus och se en hel dros med andra spannande djur som ar speciella for Australien och andra delar av varlden ocksa. Koalorna luktade eucalyptus, men hade inte alls speciellt mjuk pals som det ser ut att ha. Det hade daremot kangrusarna, typ mjukare an kaninpals till och med! Sota som bara den var bade koalorna och kangrusarna! Sen fick vi se en show dar de matade krokodiler, det var haftgt! Efter ett tag borjade vi dock kanna oss som zombies pga den otroligt starka solen, men det var ingenting jamfort med det andra vi fick uppleva.

Nu har jag foresten antligen bankkortet i mina agor igen. Kanns sa himla skont! Pappa skickade det till Svenska konsulatet har i Brisbane sa igar kunde jag ga och hamta ut det. Gu, var sa nervos att det skulle forsvinna nanstans, men som sagt, nu har jag det!!

Imorgon tio pa morgonen aker vi vidare till Noosa som verkar vara ett jatteharligt stalle!

So long, fellas!

Surfers Paradise och Brisbane

Nu var det tyvarr ett tag sen jag skrev och det har hant ganska sa mycket sen sist! Vi har hunnit vara i Surfers Paradise i tre dagar. Ett sevart stalle, men lite for exploaterat for min smak. Ingenting ar som pa riktigt och det ligger hoghus just brevid stranden. Det sags att dessa hus kommer rasa snart, om havsytan hojs. Det var da kul att vara dar och vi hann ocksa med att  testa utelivet som inte var sa dumt. Pa lordagen var vi + varan norska rumskompis Emilie pa nagat slags Club Crawl som borjade redan klockan fem pa afton. Det var kul! Vi har blivit helt kara i Kings of Leons Sex on Fire som ar otroligt popular har i Australien.

I sondags akte vi vidare till Brisbane som bara ligger en dryg timmes bussfard norrut. Vi har en sadan tur att vi far bo hos en av Claudias kompisar som bor har, helt perfekt! Vi planerar att stanna ungefar en vecka. Igar regnade det sa mycket sa vi gjorde inte mycket annat an att se film och sa hade vi barbeque som inte var sa dumt! Jag och Sandra smakade kanguru-kott till och med. Vet inte riktigt hur jag ska beskriva smaken men, det kandes da att det var vilt kott, typ lite at alg-hallet.

Har hunnit bli forkyld ocksa, inget jag rekommenderar i detta kvava klimat, men det gar over. Idag var vi pa sightseing i Brisbane, dar fick vi bland annat se en gata som heter Ann Street (finns det over huvudtaget nagan annanstans??), besoka ett casino, ga runt pa Brisbanes museeum, strosa runt i stan, ga pa promenad i en regnskog och dessutom bli bitna i baken av myror :p

Imorgon aker vi till Australian Zoo for att bl a gosa med koalor och kangurus. Ser fram emot det!

Hade!


Byron bay

Nu har vi befunnit oss tva dagar i surfing-paradiset Byron Bay. Ett jattemysigt stalle, allt ar som samlat pa valdigt bra avstand, det ar latt att ta sig overallt. Framforallt till stranden dar vi befunnit oss de senaste dagarna. Jatte, jatteharligt! Lite skillnad mot for Sydney, har ar det riktigt varmt och skont! Vi bor pa ett hostel som heter Holiday Village, just nu i en lagenhet som vi delar med fem andra. Vi har kok och badrum som vi delar med de andra som kommer fran England och Holland. Det ar lite dyrt, kostar 36 dollar per natt mot for 26 dollar/natt som Noahs backpackers pa Bondi Beach gick pa. Men det tar vi igen pa genom att kopa lite billigare mat och att vi inte behover betala for tag och buss och sant.

Igar var vi ut pa ett stalle som heter Cheeky Monkey dar de hade lite Coyote Ugly-tavlingar och spelade riktigt bra musik. Dar traffade vi till och med tva fran Lovanger. Sa himla komiskt, man reser till andra sidan jorden och sa traffar man folk som inte bor mer an 10 km fran en hemma. Varlden ar allt bra liten:))

Idag har vi surfat boggie-boards nastan hela dagen, det ar hur kul som helst! Speciellt nar det ar sa bra vagor som det var idag, fick nagra kallsupar dar pa slutet till och med. Ikvall hade vi tankt ut igen, kanske Cheeky Monkey igen. Och sa imorgon aker vi nog vidare till Surfers Paradise pa kvallen, men pa dan ska vi antingen cykla eller ga till fyren pa Byron Bays udde (som for ovrigt ar Australiens ostligaste punkt) och ocksa se om vi kan fa syn pa nagra delfiner. Det blir spannande!

So long, mates!


Leaving Sydney

Efter tva lite lugnare dagar, med bland annat vandringar i centrum, kop av buss-pass och lite tid pa stranden beger vi oss nu till surfing-stallet Byron Bay. Dar hoppas vi pa att det ar varmare och mindre blasigt. Idag var det typ sandstorm pa stranden for att det blaste sa mycket. Vi har foresten delat rum med en rolig men lite galen fransman, Kais, de senaste tva dagarna sa nu har Claudia och Sandra overtalat honom att vi ska komma och halsa pa honom i Paris till vintern haha:)

Sa nu vantar en mer an 13 timmar lang buss-tur, jag hoppas vi ar levande nar vi kommer fram imorgon :) I Byron bay hade vi mest tankt bada och surfa men ocksa ta cykelturer och forhoppningsvis se delfiner som vi hort kan rora sig daromkring. Ska bli kul!!:D

Hoppas allt ar bra med er darhemma! Mycket sno kvar fortfarande??

Redan fredag!

Igar hade vi en heldag i Sydney! Det var ratt daligt vader pa morgonen, men det klarnade upp efter nagra timmar, sa da begav vi oss till city. Vi gick i Hyde Park (dar det bland annat fanns fladdermoss!), vidare till Operahuset, inne i gamla stan The Rocks, ner till hamnen dar jag, Pauline och Emma tog en farja, medans Sandra och Claudia begav sig tillbaka till hostelet, vilket jag forstar mer an val, de hade ju akt flygplan hela natten och var nog inte bara lite jet-lagade. Sen gick vi over hela Harbour Bridge. Det var haftigt och riktigt bra utsikt!

Idag har jag legat pa stranden och slappat medans de andra varit i Blue Mountains. Jag var ju dar forra gangen jag var i Australien sa jag kande att det rackte med den gangen. Det har da varit hur skont som helst och vi far se vad som hander ikvall. Det beror pa hur trotta mina reskompisar ar. Vi har da tankt ut ikvall eller imorgon kvall.

See ya!


Frammee!

Tankte bara meddela att jag nu ar tillbaka i underbara Australien! Ar sa fruktansvart trott just nu, sa har kommer bara en kortare uppdatering, har inte blivit mycket somn de senaste dygnen som spenderats i flygplan. Traffade i alla fall Pauline och Emma pa Sydneys flygplats och vi har gatt omkring har pa Bondi Beach och nyss at vi fiskpinnar med potatis. Imorgon pa morgonen kommer Sandra och Claudia. Ska bli riktigt kul att traffa dom! Har en dalig nyhet att beratta ocksa. Jag glomde en valdigt viktig sak hemma. Mitt bankkort. Hur man nu lyckas med det, ar inte nojd pa mig sjalv. Jag hade lagt det i scannern for att gora en kopia som kan vara bra ifall man tappar bort det, men sen glomde jag da att ta ut kortet ur scannern.. Men jag har ju mina reskompisar sa pappa ska fora over pengar pa nagon av deras konton. Det loser sig, aven fast det ar svart att smalta att inte ha med sig en san viktig sak.

Kommer med en langre uppdatering senare, just nu ar jag sa somning att jag kommer slockna om jag sitter har langre an en minut till typ:p

So long, mates!


RSS 2.0