Suushi

Åh vad jag älskar händelserika dagar. Speciellt när man varit sjuk i mer än en vecka och i det närmaste har börjat klättra på väggarna av tristess. Igår var en sådan dag. Dagen började med att jag och Angelica for och simmade på Edda, så hurtigt av oss! Sen for vi till Wok & Roll och åt favoriten sushi. Eller, jag åt sushi, Angelica som är gravid och inte kan äta rå fisk åt wokade nudlar som inte såg så dumt ut det heller. Mums, jag skulle kunna käka sushi varje dag. Synd att det är så dyrt bara, det borde komma något nytt Sushi-ställe hit till Skellefteå och konkurrera ner priserna. Sen var Angelica tvungen att fara hem och vila upp sig, så då gick jag till H&M och hade egentligen inte tänkt köpa någonting men det slutade med en vit top, ett par jeans och lite underkläder. Där hade jag också bestämt träff med Sara så vi gick vidare på stan och senare till Waynes med Emelie. Alltid kul att träffa mina backpacker-vänner :)



På tal om backpacking så är det bestämt nu.. jag, Claudia och Sandra från Tyskland åker till Australien den 30:e mars. Inte länge kvar nu! Känns så himla overkligt och så otroligt kul!


A

Regler:
Det här är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Du får inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar på frågorna (förutom fråga 1 förstås). Lycka till!

1. Ditt namn: Ann                                   
2. Ett ord på fyra bokstäver: Alla
3. Flicknamn: Alva
4. Pojknamn: Anders
5. Yrke: Arkivare
6. Färg: Ananasgul
7. Klädesplagg: Anorak
8. Mat: Asiatiskt
9. Sak i badrummet: Ansiktskräm
10. Stad: Adelaide
11. En orsak att vara sen: Antog fel adress
12. Något man skriker: Argh!
13. Film: Alien
14. Något man dricker: Apelsinjuice
15. Band: ACDC
16. Djur: Anaconda
17. Snygging: Andreas Wilson
18. Bil: Audi
19. Sång: All I Want For Christmas Is You
20. Ordspråk: Allt som händer för med sig någonting positivt


Redeyed

Imorse när jag vaknade hade jag världens rödaste öga, tror det är linserna som spökar. Hoppas det försvinner snart! Hade egentligen tänkt gå med Angelica på bokrean, men vill ju inte skrämma halva stan med mitt "vackra" öga..

Förövrigt, grattis till Victoria och Daniel som tillslut bestämt sig för att gå till altaret. Är glad för Victorias skull, hon sken som en sol på gårdagens presskonferens.

Nu ska jag ut i härligvädret, men med solisarna på, no more red eyes!

Kuddkrig!


För den som har missat det så har H&M börjat med inredning nu. Jag fastnade speciellt för deras kuddar.

Piggare

Äntligen, jag känner mig som en människa igen! Ingen feber, ingen huvudvärk och inget magont... thank god. Synd att man inte kunde bli frisk innan helgen, men vad gör man. Fördelen med att vara sjuk är i alla fall att det är fritt fram att bänka sig framför tv:n. Det har varit min plats den här veckan. Igår var dock första dagen då jag orkade se något utan att somna av utmattning, så då blev det en hel del tittande. Först Vid din sida med Julia Roberts och Susan Sarandon. Den var faktiskt bättre än jag minns den, såg den för kanske tio, tolv år sedan. En riktig snörvel-film. Sen var det en gripande dokumentär på tvåan som handlade om en kvinna med tidigare alkoholproblem, Lana, som åkt till Etiopien för att leva och bo en månad tillsammans med en strikt muslimsk folkgrupp. Deras religion förbjuder dom att dricka alkohol så Lana hoppas att tiden med folkstammen ska få henne att helt komma ur sitt alkoholberoende. Det var en ganska så snörvlig historia det också. Ni som skulle vilja se den kan kolla här. På kvällen var jag inte ensam framför tv:n längre, då såg hela familjen The Upside of Anger med bland annat Kevin Kostner i en av huvudrollerna. När Terrys man en dag lämnar henne utan att så mycket som säga farväl, kastas Terry och hennes fyra döttrars liv omkull. Familjevännen Denny, en före detta baseballstjärna kommer in i deras liv och här börjar en komisk och annorlunda affär som påverkar dem alla. Stundtals var det en lite jobbig film, men slutet gör att man blev nöjd. Nog om tv då..

Nu är det inte så länge kvar till Ola, Jessica, Neo, Isabella och Marie kommer och hälsar på. De kommer upp vecka 11, så det är knappt två veckor kvar nu. Det ska bli så roligt, man börjar hinna längta ganska rejält efter dom när man ses så sällan.

See ya!

I'm falling in love with your favourite song

Älskar Mando Diaos nya låt Dance with somebody. Den är super!

Nähä?

Blev allt lurad där imorse, jag är visst inte alls frisk än. Har haft ännu mer feber och magknipet är ondare än ondast. Puh, hoppas innerligt att sjukan ger med sig imorgon. Hade planerat så mycket för den här veckan, men inget verkar bli av om det ska hålla på såhär :p Håller tummarna för förbättring imorgon!!

Fortsättning följer...

Trodde allvarligt att jag skulle avlida där igår kväll, 40 graders feber är inte att leka med.. Men mirakulöst nog kände jag mig praktiskt taget frisk i morse när jag vaknade. Förutom att jag hade historiens svettigaste nattlinne på mig, annars var allt precis som vanligt. Just nu har jag bara lite magknip, men det kan jag leva med, bara jag slipper den förbannade febern så är jag nöjd.

Nu är jag less på sjukdomsklagande, vi får se vad den här dagen bjuder på!

See ya!

Feberyra

Fortfarande feber och just nu svettas jag som en gris. Har haft världens konstigaste drömmar i natt också. Först drömde jag att jag och några fler skulle åka flyg nånstans, minns inte vars. I alla fall så skulle vi efter ett tag byta plan och detta skulle alltså göras uppe i luften, inte som i normala fall, nere på marken. Bytet går inte så bra så det slutar med att vi störtar mot marken och jag vaknar genomsvettig och törstig som bara den. Går och dricker och somnar sedan om. Den andra drömmen insåg jag nu att jag helt glömt bort, men den var sjuk den också, det minns jag. Jag vaknade i alla fall supertörstig den gången också, det var länge sen vatten smakade så gott.
Huu, jag hoppas febern ger sig snart, man orkar ju knappt göra nånting. Bara att skriva det här är värsta kraftansträngningen:p

Helt slut

Huga, det var länge sen jag hade sådan feberfrossa.. Igår kväll och imorse har jag skakat av köld, kändes som jag skulle frysa ihjäl där ett tag.. Inte mysigt direkt!

Har börjat vakna ur feberyran nu i alla fall, med några Iprens hjälp, så nu sitter jag här och äter chokladmuffins. Det finns inget recept i världen på chokladmuffins som är godare än det som finns i boken Sju sorters kakor. Det är hur enkelt som helst, men gott så man dör.


Utmaning

Ni kanske vet reglerna nu. Mapp nr 6 bland bilderna. Bild nr 6. Berätta historian.



En av alla hundratals Nice-bilder. Sandra, Claudia och jag på väg till ett Chagall-museum. Alla dessa museum, trots att vi var på ett nästan varje helg så hann vi ändå inte besöka alla :P

Jag utmanar Pallan, Hanna och Ammy.. vad har ni för roliga bilder i gömmorna?:)

Lördag

Då var det helg då! Inte vilken dag som helst heller.. Alla hjärtans dag till och med. Och inte har man en sån tur som Monika som fått blommor hemskickat till sig. Jag säger bara - oj :) Tala om sött!

Ikväll blir det vinkväll och Melodifestivalen hos Pallan. Det blir kul! Egentligen har Melodifestivalen helt förlorat sin betydelse för mig, i alla fall alla deltävlingar där det oftast bara är en eller två låtar som går att lyssna på, men det är ju i kära Skellefteå idag så då måste man ju ändå se.

See ya!

Torsdag

Alltså vad dagarna går fort då man inte jobbar. Egentligen borde det ju som vara tvärtom. Vet inte vad det är, tror det beror på att man sover längre, eller tja, som den morgonmänniska jag är så vaknar jag redan vid sju, åtta-tiden, men det är ändå senare än när man jobbar och så kan man sitta och äta frukost i all evighet.


Nu har jag i alla fall satt igång och läsa en bok som jag kämpat med sedan ett år tillbaka. Har som inte orkat engagera mig i den förrän nu, men den blir bara bättre och bättre ju mer jag läser så det är ju bra.


Har hittat en utbildning som verkar riktigt spännande, nämligen Civilingenjör Internationell Materialteknik (EEIGM)... De två första åren läses i Sverige, sen läser man tre terminer på ett universitet i Nancy, Frankrike. Efter det finns det möjlighet att få plugga i Barcelona eller Saarbrücken! Problemet är bara att denna utbildning finns i Luleå. Det är liksom inte riktigt drömmen att bo ännu längre norrut. Men måste säga att jag är sugen på utbildningen! Det är ju bara de två första åren som är i Luleå, resten är ju i Frankrike, Spanien eller Tyskland. Annars har jag kollat på lite plugg i Helsingborg och Göteborg också. Var ju till Helsingborg i somras med moster Marie och det är en så himla mysig stad. Jasi, vi får se vart man hamnar, finns mycket att välja på!


Ett år sedan 2

Jag kan ju fortsätta tjata om att vi var på andra sidan jorden för ett år sedan. Å ena sidan så längtar jag tillbaka tokmycket men å andra sidan så är det ju nya planer på g nu :)



 
Paradisstränder på Rottnest Island, Perth



En av mina favoritbilder... Kanottur i Abel Tasman Naturreservat i Nya Zeeland. Tredje från vänster var våran guide, Josh. Femte från vänster Emelie, sen jag och så Sara. De andra var ett par från England som var på bröllopsresa och så ett par från Tyskland. Det var en, minst sagt, rolig dag!

Onsdag

Solgalning som jag är så har det blivit några timmar av den varan idag. Så himla härligt, men kallt har det också varit! Och är fortfarande. Sist jag kollade var det -21 grader... brr... Man hinner göra mycket när man är ledig. Har varit ute på promenad, skottat uppfarten, varit hos hästarna och även suttit ute och läst med en kopp varm choklad som sällskap, mumma:)

För övrigt blev vi fångade av fotografen på Statt i lördags. Haha, vet inte varför jag ser så rädd ut men :P


Söndag

Vilken snöstorm det var igår, och idag också för den delen! Riktigt trevlig kväll hos Angelica hade vi i alla fall och ute på Station 8 också, bara lite tråkigt att vara nykter men.. Kan man som inte komma ifrån. När vi skulle åka hem tog vi gamla E4:an eftersom Hanna skulle hoppa av i Yttervik. Sagt och gjort, när vi nästan var hemma hos Hanna lyckades vi hamna i ett "extra slirigt" snöspår, bilen gled till och vips hade vi snurrat runt ett varv och hamnat på andra sidan vägen i diket. Jag var helt säker på att vi skulle va tvungna att ringa till Hannas pappa så han skulle komma och dra lös oss med deras bil, men Hanna och Monika var så starka att vi klarade oss loss själva! Sen på vanliga E4:an var det inte fullt så mycket snö så det var skönt. Men nu får det vara nog med snö på ett tag tycker jag, det som har kommit nu räcker gott och väl.

So long my friend!


Ett år sedan

Nu har jag hittat till backpacker-resaren Paulines blogg. Man blir minst sagt sugen på att dra iväg från kalla, blåsiga och snöiga Sverige då man läser den. Tänk, för ett år sen var vi också på en jordenrunt-resa och vid denna tidpunkt var vi nog i full färd med att äta på någon restaurang i Perth. Det är ju kväll i Australien nu. Det bästa är att jag kanske är där snart igen, om allt går som planerat!


Jolene

Trotsade kylan och snöovädret idag och gav mig ut på en riktig långpromenad. Men var ändå härligast när man kom hem igen!

Ikväll blir det firande av Angelica!:D Ska dock köra, kom fram till att det inte har varit en enda nykter helg sen jag kom hem från Nice.. börjar vara dags nu :P Ser fram emot ikväll, kanske blir några vändor Buzz, det är alltid roligt.

By the way så är inte Dolly Parton så dum ändå. Blir typ lugn av att lyssna på hennes country-musik.



Geisha

Galet vad det snöat senaste dagarna. Pappa var ute och skottade igår kväll, men i morse var snön tillbaka, om inte ännu mer denna gång.

Farligt goda är dom, Geisha-pralinerna. Måste nog lägga bort asken snart!


Tror jag sagt det förut

men det tål att höras igen: underbaraclaras blogg är så mysig och som ett litet vitaminpiller såhär i vintermörkret.

Torsdag

Idag har varit den mest långdragna dagen på länge. Vi hade ju egentligen tänkt till stan, men hann inte lämna gården innan bilen körde fast i den "lilla" mängd snö som fallit på morgonen. Hmm.. så en lugn och skön och nej.. snarare ren och skär långtråkig dag har det alltså varit idag. Vi får se om det blir att ta det planerade fikat på stan imorgon istället, träffa Johanna och lilla Viggo. Och så ska Pallan ha firande med mysig vinkväll. Tror dock att jag måste köra, vi får se hur det blir med den saken.

Gaah, jag är så otroligt bored just nu. Vet inte vad man ska förgylla dagarna med nu när julklappen och skolådan full med alla avsnitt av Sex & the City är färdig-tittad. Det roliga med den serien är för övrigt att mamma är nästan mer besatt än mig. Först avskydde hon Carrie och gänget, men efter några avsnitt så blev hon som sagt fängslad.

Igår var dock inte alls en gäspig dag, utan totalt tvärtom! Gick på stan med Sara och fikade på Waynes coffee, trevligt trevligt och alltid kul! :)


G'day mate!

Kollar lite grann på flyg till Australien. Börjar som vara hög tid att boka nu. Men jag får nog ändra mina planer vad det gäller att jobba, för då måste man ha minst 5000 AUS dollar på kontot för att få working-VISA. Det har jag, men det är innan jag betalat flyget. När det gäller flyget är mitt enda krav att inte behöva mellanlanda på London Heathrow, har som inte så bra minnen från senaste gången ;P Så det får bli Frankfurt, vilket är superbra för då kan jag och Claudia från Tyskland mötas upp där. Är roligare att ha någon att flyga tillsammans med, speciellt när det nästan tar ett dygn. Jag är ändå förvånad över priserna, just nu finns det ett flyg för mindre än 10 000 kr, det är visserligen med Air China som jag aldrig hört talas om men. När det gäller Quantas som vi åkte med förra gången får man betala kring 12 000, inte så farligt det heller. För er som är nyfikna finns det en superbra hemsida, bigtravel.se där man söka resor till alla möjliga ställen.


Use somebody


I've been roaming around
Always looking down at all I see
Painted faces, fill the places I cant reach

RSS 2.0