Mammas dag

Sådärja, nu har jag fixat klart presenterna till mors dag! Den här gången blev det en pastell-lila vattenkanna från Ikea och eftersom jag inte direkt är rikast i Sverige så pysslade jag ihop ett häfte fyllt med "tjänster" som jag ska göra för henne, dvs manikyr, massage, sminkning och ansikts-spa. Känner mig ganska nöjd, det tror jag nog mamma också blir.



Jag kanske får börja jobba tidigare ändå, kanske redan i juni. Inskolas redan på onsdag nästa vecka. Jippi!

Favourites



   

Det som ger vardagen guldkant

* våra ofattbart söta kattungar
* Coldplay
* Kings of Leon
* Volbeat
* Veronica Maggio
* långa promenader i skogen

Tonårsliv

SVT Play är en mycket bra uppfinning! Just nu streck-ser jag en serie som handlar om tre tjejer i 18-årsåldern som snart ska sluta gymnasiet, alla tre med sina egna bekymmer, vissa större än andra. Verkligen en fängslande serie. Kolla in den här.


Måndag

Då har jag snart varit hemma i en vecka redan. Har mest bara latat mig och försökt bli frisk från förkylningen, den börjar släppa men jag är fortfarande lite täppt i näsan när jag vaknar på morgonen.. Pappa tyckte att jag kunde sätta igång med ved-kapning direkt i onsdags, han förstod inte att jag kanske vill bli frisk någon gång. Men som sagt idag kan jag nog börja hjälpa han med klyvning och stappling.

Jag och Monika har fått jobb på hemtjänsten i Lövånger i sommar! Först var det ju tänkt att jag skulle jobba på hemtjänsten i Bureå som vanligt, men det visade sig att de inte behöver mig ändå. Det ska bli kul med lite omväxling, det är bara synd att vi inte får börja jobba förrän i slutet av juli, men det blir ju någon vecka innan med inskolning och en kurs ska vi också gå. Det var länge sen jag var ledig under sommaren så det ska inte bli dumt alls :) Hoppas på många bad och mycket sol!

Helgen var trevlig. I lördags var jag, Hanna, Jenny och Ammy till Angelica och Petter som blivit föräldrar. 5 maj föddes deras underbart söta son som kanske ska heta Nico eller Dante. Ofattbart söt är han. Sen på kvällen for jag, Ammy och Hanna ut på Station, det var riktigt kul det också, men döm om min förvåning när DJ:n inte visste vilka Kings of Leon var! Hade verkligen sett fram emot att dansa till Sex on fire men man kan inte få allt här i världen ;)

 
Maries gulliga katt Cindy, som ursprungligen kommer från oss. Råkade fånga henne mitt i gäspningen:)

Kjol


Igår var det 30 procent på det redan billiga Outlet-priset på La Redoute så då passade jag på beställa den här söta veckade kjolen. Det blev bara 55 kronor och porto behövde man inte heller betala. Fynd!

Inte så dumt

Redan måndag igen, vart tar tiden vägen? Det känns som jag nyss kom hit till moster i Småland, men som sagt imorgon åker jag hem.

Vi har haft en jättetrevlig helg i shoppingens tecken. I lördags åkte jag, moster och mosters härliga kompis Lena till Malmö, en superfin stad som det också var första gången jag besökte. Där hittade vi än en gång Monki, Bag Lady samt en massa andra affärer, åt oslagbart god bakad potatis med räkblandning och senare också pizza på Pizza hut. Yummy.

Igår åkte vi till Helsingborg, då ville också kusin Tim följa med. Ännu mer shopping, bland annat sju par örhängen på H&M (som dock inte kostade mer än 70 spänn) och vi åkte också förbi Helsingborgs sjukhus, eftersom Lenas systerdotter hade fött sitt första barn, två månader tidigare än planerat.

Idag regnar det... tråkigt. Vi hade hoppats på sol idag så vi bara kunde ligga och sola hela dagen. Men vädrets makter ville inte riktigt som oss, så vi får se vad vi hittar på för nånting. Nu måste jag i alla fall packa först.. hoppas allt får plats i stackars resväskan!

                                                       
Köpte äntligen ett silver-shampoo!           Ännu ett köp på Monki. Älskar ränderna!         


Fyndade en bok om Bangkok för endast 14 kr!

Gissa om man blir nostalgisk


Klippning nästa


Vill klippa mig snart. Den här frisyren skulle inte va så dum, bara lite kortare lugg också.

Monki


Har äntligen varit in i en Monki-affär! Hittade en idag när vi var till Växjö, vilken lycka. Köpte en superfin blå-vit-randig klänning som egentligen kanske inte ser så himla märkvärdig ut, men den har öppen rygg och kan knytas där bak.


Feels like woah

Ända sen vi var i Brisbane har den varit min följeslagare och vägrar att lämna min sida. Nej, det är verkligen en envis förkylning. Det måste va rekord, har aldrig varit krasslig så här länge. Kurerar mig så gott det går här hemma hos Marie, med litervis med te och annat. Men jag är inte sängliggande, så illa är det inte. Igår var vi till Ikea där jag fyndade massa småsaker som i slutändan inte blir så billigt ändå.. som vanligt :p Men det är grejer som behövs, bland annat klädhängare, en morsdag present till mamma och en souvenir till pappa. Idag åker vi till Växjö.


Otroligt söt Hello Kitty-känguru.



Jump på världens största sandö Fraser Island! Det välkända vraket SS Maheno i bakgrunden.


Home sweet home

Inte riktigt, men nästan. Befinner mig i alla fall i Sverige, så då kan man ju nästan säga att jag är hemma. Hälsar just nu på hos morbror Ola, Jessica och mina småkusiner. Vi har haft en trevlig helg tillsammans och imorgon åker jag vidare till moster och kusin Tim i Småland. Det blir kul, kommer vara där i hela en vecka. Sen är jag hemma igen nästa tisdag.


Helt euforiska efter att ha testat skydive. Längtar tillbaka. Claudia och Sandra spenderar just nu sina sista dagar i Perth innan dom åker hem nu på onsdag. Hade inte haft nåt emot att vara där tillsammans med dom kan jag ju säga!

Your sex is on fire

Är totalt kär i Kings of Leon.. helt klart bästa musikgruppen just nu. Closer, Sex on Fire, Use Somebody och Manhattan. Lyssna och njut!


En sista dag

Da sitter jag har pa Sydneys flygplats och vantar pa flyget som ska ta mig till Peking klockan atta ikvall. Darifran aker jag vidare imorgon vid tva-tiden pa dagen. Och pa fredag ar jag antligen framme pa Arlanda tio over fem pa eftermiddagen. Det kandes vemodigt igar att lamna Cairns, det ar en san mysig och laid-back stad, for att inte tala om varmen.  

Sandra och Claudia akte vidare till Alice Springs i tisdags morgon. Det var ett trakigt avsked, vi har verkligen kommit varandra nara under resan och jag kommer sakna varat slams och alla insider-skamt. Framforallt Claudias shark-face och Sandras mouse-face haha :) Men vi har bestamt oss for att ses i sommar nanstans i Europa, det verkar luta mot Berlin, och kanske ocksa kommer de valdgasta Ovre Back under midsommar! :) Sa de tva dagarna utan mina kara resekamrater spenderades mest vid lagunen i Cairns. Jag kopte ocksa de sista souvenirerna, bland annat fem paket med Arnott's Tim Tam, farligt begarliga chokladkakor! Bytte aven hostelrum i tisdags och tva av mina nya rumskompisar var riktigt trevliga sa blev det en sista kvall med utgang i Cairns. Wool Shed igen, det ar ett riktigt bra stalle dar folk dansar pa borden och det spelas superbra musik. Hade dock garna haft med mig Sandra och Claudia ocksa, var inte riktigt samma sak utan dom. Ah, kanns trist att lamna Australien, men lite lattare kanns det nar jag inte har Sandra och Claudia har, utan ar helt sjalv, da kanns det liksom lika bra att aka hem igen. Hoppas dock pa varmt vader i Stockholm och Almhult nu i en och en halv vecka! :) Ska bli kul att traffa slakten :))

Nu ska jag "bara" vanta ungefar tre timmar till, sen gar flyget till Peking.

Soo long!


Regnskog, Skydive och Stora barriarrevet

De tre senaste dagarna har verkligen varit, minst sagt, handelserika. I fredags for vi pa en utflykt till regnskogen i Cairns tillsammans med Uncle Brian och hans buss Bus. En rolig och galen resa, bussen hade liksom ett egen personlighet, sprutade spolarvatska nar han var ledsen och sa vidare :p Vi akte rutschbana nedfor bergshallar, stod under vattenfall, sag skoldpaddor, ormar och sa klart regnskog.

Dagen efter testade vi skydive. Huuur galet och kul som helst. Det var hur overkligt som helst nar vi befann oss uppe i flygplanet, 14 000 fot over land.. det ar liksom mot naturens lagar att man kan hoppa fran en sadan hog hojd. Helt galet! Fritt fall i 60 sekunder innan fallskarmen falldes ut. Jag skrek hela vagen, det var helt sjukt! Efterat gick vi omkring och kande oss hoga, hur galet som helst.

Idag var vi till Stora barriarrevet och Green Island. Dar snorklade vi och fick se vackra koraller, fargglada fiskar och till och med hajar. Laskigt, men de var inte langre an nan meter och inte farliga. En stor upplevelse det ocksa!

Bilder kommer, ska lagga in sa snart som mojligt.

Nu ska jag ta och duscha och sen ska vi till Rhinobar dar vi har varan gratis middag som vantar pa oss!

Hoppas det ar bra med er darhemma! Jag haller tummarna for dig Angelica att den lilla kommer snart! :D

RSS 2.0