Tisdag

Hinner med ett litet inlägg mitt i pluggandet. På torsdag är det dags för första tentan i Engelska A: grammar. Så just nu kan man säga att det är korvstoppning som gäller. Prepositions, finite verb forms, relative clauses, and so on, and so on. Många nya ord och termer som ska läras in, men snart tror jag att det får räcka. Annars kommer det bara vara som ett stort virrvarr i huvet på torsdag morgon...

Trots pluggandet har faktiskt lite annat hunnits med idag också; nämligen en härlig promenad längs älven och lite shopping. Och jag har ju sagt det förut, man kan inte släppa lös mig på stan. I alla fall inte utan att plånboken ska bli lidande. Dagens besök på Kick's slutade med ett lila och ett mörkblått nagellack från Isadora, TomGuns blåbärsdoftande schampo, Smashbox:s foundation primer och även en sån sak som en pennvässare! Som tur var hade jag både presentkort och 20 procent rabatt med mig och dessutom fick man på köpet en Isadora mascara och en prov på D&G nya parfym. De har ju lanserat sex nya dofter nu och nr.3, L'Impératrice, som jag fick luktar sagolikt gott och fräscht.

So long...

Som sagt, Lykke Li...
Knocked up
Everybody but me

Little bit

Långa höstpromenader + Lycke Li i mp3n = lycka

The Golden Notebook

De ting som är viktiga i livet smyger sig på en utan att man vet om det,
man väntar sig dem inte, man har inte gett dem form inom sig.
Man känner igen dem när de har dykt upp, det är allt.

en av mina favoritcitat ur Den femte sanningen av Doris Lessing


Snark

Ååh hatar verkligen när det känns så här segt att plugga. Vet exakt vad jag ska göra, men kan bara inte sätta mig ner och göra de där studieuppgifterna, utan precis allt annat lockar mer. Till och med diska känns otroligt spännande! Vanligtvis gillar jag engelska, det är ju därför jag valt att plugga det, men idag går det som sagt trögt. Sen måste jag boka flygbiljetter till Berlin också, om mina tyska vänner kan bestämma sig nån gång när vi ska dit.

Ser mest fram emot middag på restaurang och bio ikväll :)

Det du inte visste att du ville veta

Har undrat hur länge som helst vad mina vänner från Colombia och Mexico menar när de skriver "jajaja" till sina spansktalande amigos på Facebook. Jag ser bara framför mig den där lilla dinosaurien från "Landet för länge sen" som återkommande använde de orden. För att inte tala om den svenska kocken i Mupparna. Nej, det är ju så att J uttalas som H på spanska, så "jajaja" ska i själva verket föreställa ljudet av ett skratt. Äntligen vet man alltså det!Oj

Om det finns någon som skulle kunna få mig att bli lesbisk så är det faktiskt Noomi Rapace. Så sjukt snygg!  
På lördag ska jag och Erik gå och se Flickan som lekte med elden. Fick ju biobiljetter från jobbet som måste användas :) Ska bli riktigt kul faktiskt. Boken var otroligt spännande, även fast det nu har gått mer än ett år sen jag läste den, men det är ju bra; då blir filmen inte så förutsägbar. Längtar!


Så nära paradiset man kan komma

På tal om Thailand så hittade jag i gömmorna på datorn en bild just därifrån plåtad av Michael Rhys Williams, som också pluggade franska i Nice förra hösten. Han hade under sin tid på rivieran tillgång till sina morföräldrars lyxiga lägenhet så vi var dit några gånger, förfestade och rökte vattenpipa och då visade han även sina sjukt fina bilder. Några av dom hade till och med blivit nominerade till årets foton av någon välkänd foto-tidning. Gå in på hans hemsida Gorgeous globe för att kolla på några av verken! Just det här fotot föreställer Koh Phi Phi, inte en speciellt stor ö som man ser, men med sagolika stränder och helt klarblått vatten.  Ja tack, gärna!

Läste i fredagens DN-tidning att var fjärde svensk student pluggar på distans. I reportaget fanns det några som dessutom valt att förlägga sin studieplats utomlands. Man blir ju mer än lite sugen då det finns tur-och-retur-biljetter till Bangkok för mindre än fem tusen kronor. Frågan är bara om man skulle kunna koncentrera sig tillräckligt mycket i värmen? Någon vecka skulle i alla fall funka hur bra som helst!


I can see you, your brown skin shining in the sun

Jag är kass på att uppdatera, har engelska-plugg och lite annat att skylla på det. Det här får duga så länge!

På önskelistan just nu:Väldigt mysig långkofta från La Redoute

Supersnygg klänning från H&M

Åtråvärd top från H&M


Snygg omlottkofta, också den från H&M

Söta örhängen från asos.com


Shopping, kusiner och Tjejmil

Stockholmshelgen har lidit mot sitt slut (det här inlägget skulle ha blivit publicerat för länge sen, som ni märker, men har inte hunnit förrän nu), vilket innebär att jag har blivit några prylar rikare och plånboken någon tusing fattigare. Har fyndat ett par beiga shorts från Monki, en superdupersnygg Klein-blå västliknande topp med vita knappar, del två i Twilighserien (New Moon), söt anteckningsbok från Pocketshop, jeansfärg, svart topp från H&M, Lancômes oslagbara läppglans Juicy Tubes med hallonsmak på Arlandas Taxfree shop och så lite annat smått och gott.

Men det roligaste har ändå varit att få träffa kusinerna med familj och såklart - springa Tjejmilen. Vi hade ju egentligen tänkt starta i första gruppen, men kom oss iväg från Norrtälje senare än vi tänkt och sen tog bussen in till Stockholm längre tid än planerat. Lite trafikstockning på Östermalm då det var avstängt just på grund av Tjejmilen. Tillslut kom vi oss fram och efter att ha irrat omkring i den ofantliga folkmängden på Gärdet, det är som att befinna sig i en myrstack, bara tusental gånger större, och efter att ha lämnat in ombyteskläder och värdesaker i Kommunal-tältet kunde/hann vi starta i andra gruppen. Ärligt talat tror jag inte att det hade gjort någon större skillnad om vi startat 10 minuter tidigare, det var hur som helst ändå fullproppat med folk. Det var ett soligt Stockholm vi sprang i så jag kunde ha mina korta shorts vilket gör att det känns så mycket lättare att löpa! Målet var att springa snabbare än 50 minuter, så 49 min och 59 sek liksom, då hade jag blivit riktigt glad. Men det var helt omöjligt att annat än småjogga första kilometrarna på grund av trängseln så med tanke på det känner jag mig faktiskt ganska så nöjd med sluttiden 50.31. Att jag kom i mål innan lillasyrran gör ju genast att det känns mycket bättre! Hon har alltid varit den som kommit först andra gånger då vi deltagit i något lopp.


Nu tror jag bestämt att det blir en paus i pluggandet och ut i svampskogen med mam och Jenny.

So looong!

RSS 2.0