Sweet dreams?

Nedrans förkylning, den verkar aldrig ge med sig. Ändå är det en ganska lindrig variant, jag har inte varit sängliggande, utan det är någon slags ont-i-halsen-så-det-känns-som-taggtråd-varje-gång-man-sväljer-variant. Nej som sagt, jag har inte varit helt handlingsförlamad, så det har hunnits med två besök på Matfesten (som innefattade thai-mat, väldigt mumsig renrulle och ovanliga men ack så delikata kombinationen friterad camembert-ost med hjortronsylt), utgång med väldigt trevlig förfest och väldigt trevligt folk!

Ett tecken på att jag inte är riktigt kry är att jag drömmer helsjuka drömmar. Inatt körde jag på en kvinna på väg till jobbet. Det var på E4-an men kändes som en gata i stan eftersom folk gick omkring mitt på vägen. Pappa hade fått en ny röd jobbarbil och det var den jag körde. Plötsligt var jag ute och cyklade istället och det tog en välda tid att ta sig till jobbet. Haha, jag ska ta bussen till jobbet i eftermiddag så förhoppningsvis blir inte den verkliga färden till Lövånger lika äventyrlig som drömmens.

Kära lilla krumelur...

Idag är jag näst intill handlingsförlamad. Har inte rört många kroppsdelar kan jag säga. Har ätit plättar med grädde och egenkokad hallonsylt till lunch, druckit kaffe, löst korsord i DN, beställt kurslitteratur... men annars har det inte hänt mycket. Just nu sitter jag och lyssnar på ett gammalt "Sommar i P1"-avsnitt med Tuva Novotny, hon är så bra, så bra. Både som radiopratare, skådespelerska och som person.

På tal om förebilder så har Rut m.fl en cardigan som jag bara måste få tag på, som påminner om tröjan som är så starkt förknippad med Pippi Långstrump.

Bebis och skor

Efter en förmiddag jobb i ett regnigt Lövånger är jag nu tillbaka från att också ha spenderat eftermiddagen på stan tillsammans med Therese och hennes stora mage :) Det är inte så länge kvar för henne nu, mindre än två veckor... ååh, om det känns spännande för mig så är det nog lite jämfört med hur det måste kännas för henne och Jonas. Det ska bli så kul när den lille/lilla kommer!

Vi strosade runt, tog en fika på CK, snackade en massa och på Scorett fyndade jag ett par sjukt snygga (men ack så praktiska???) skor. Älskar platån och resåren som gör att de påminner om ridskor!

Baking

Jag håller för tillfället på och bakar den godaste pajen i världshistorien. Det är en "gammalt" recept som jag fick av en av de sötaste vårdtagarna som vi hade när jag jobbade på Hemtjänsten i Bureå. Jag och Erik var och plockade hallon och blåbär i deras stuga i måndags så det får bli fyllningen. Här kommer en repris av receptet (har haft det här på bloggen en gång tidigare):

Pajen med stort P

150 g smält smör
3 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver

Blandas ihop till en deg och trycks ut till ett pajskal.

2 dl creme fraiche
1 ägg
3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl bär (godast med hallon eller blåbär!)

Hälls ut i pajskalet. Bären strör man över sist.

Gräddas i 175 grader i ca 30 minuter.

Ät å njut!

Retreat?

Är hemma hos mamma och pappa i helgen. Erik har ju åkt till huvudstaden för att headbanga på Sonisphere, så kändes lite trist att sitta själv i lägenheten hela helgen. Dessutom fyller pappa år imorgon. Jag och mamma insåg, när vi satt och åt frukost, att det nog inte hänt på mer än ett halvår att jag inte ska rusa iväg till jobbet efteråt, utan nu kunde vi sitta i lugn och ro och bara njuta av morgonen. Vi får se vad den här dagen bjuder på. Det är visst marknad i Lövånger, så det verkar vara ett av alternativen. Sen har jag två böcker på G: Väninnan: rapport från Rosenbad av Eva Franchell och förlagan till tv-serien True Blood: Död till mörkret faller av Charlaine Harris. Hade också tänkt plocka lite bär och göra sylt. Hoppas på mycket blåbär och hallon, det är ju så gott med drottningssylt! Det får gärna krylla av svarta vinbär och hjortron också! Och med tanke på hur det ser ut idag är det nog inte så förvånande om några timmar kommer spenderas i Korängesjön eller vid havet... :) Längtar redan efter vad dagen har att erbjuda!


Alors on dance

Oj vad det känns som lördag idag. Vet egentligen inte varför, men det kan bero på att vi tänkt ut ikväll...:) Dagen började med en härlig löptur i Sjungande dalens elljusspår. Sen efter lunch mötte jag mamma på stan för att köpa födelsedagspresenter till pappa som fyller hela 55 år på söndag. Vi köpte en svart plånbok i läder med extra mycket plats för de miljoner plastkort som pappa har. Vi hittade också Henning Mankells senaste Wallander-deckare i pocketform, Guillous Madame Terror och en bok om Maffia. Efter det tog vi en fika på Brinken och satt nog där nästan en timme och bara pratade och pratade.

Ser fram emot den resterande delen av veckan med ledighet. Ska inte köra/åka många mil kan jag ju säga; Erik räknade ut att vi lade mer än 350 mil bakom oss under veckan vi spenderade hos släktingarna i söder. Det var jätteroligt att träffa alla, men nästa gång tror jag att färdmedlet får bli tåg eller, ännu bättre; flyg.
En kort summering av våran vecka:
* Kusinträff i Norrtälje
* Sol och bad i Älmhult
* Grillning och bastubad i Hägdabygd
* Kamelridning på Öland
* Shopping på Väla utanför Helsingborg
* Arab-utställning i Halmstad
* Storm på Tylösand
* Ikea i Sundsvall

Nu ska jag gå och pussa lite på min lilla älskling:) So long!

RSS 2.0