Scarlett


Hon är inte bara fasligt snygg. Hon kan sjunga också!

Friday I'm In Love

Veckorna går verkligen med ilfart just nu... kan inte fatta att det redan är fredag igen!

Idag fick jag veta att jag kommer få fortsätta jobba 75 procent ända fram till sommaren och att jag dessutom kommer få betald semester! Känns superduper! Sen när jag skulle upp och städa hos en tant på seniorboendets övervåning höll jag i korridoren nästan på att svimma av den godaste doften av alla - nybakade kanelbullar! Lyckligtvis var bagerskan framme och delade gladeligen med sig av en bulle till ett ack så lyckligt och småhungrigt vårdbiträde. Oj, smälte nästan i munnen. Notera gärna att denna pigga pensionär både är halvblind och saknar luktsinne, men viljan är det då ingen tvekan om att hon har kvar!


Godmorgon

Sitter och tuggar i mig salami-smörgåsar till frukost och oj, jag hade nästan glömt hur gott det smakar! Fick ett sådant sug efter just salami igår när jag var en sväng på Konsum. Annars brukar jag ju hålla mig till fisk, kyckling/kalkon och ägg, både för hälsans och miljöns skull, men nu sista tiden har jag fått en fetish för salt kött som typ korv och nu salami. Då tycker jag man ska få unna sig det också, man lever ju bara en gång.

Hade tänkt baka lite innan jag åker iväg på jobb i eftermiddag. Finskt rågbröd närmare bestämt. Önska mig lycka till; har nämligen aldrig provat på att baka med surdeg förut och av det jag fått erfara så brukar rågmjöl klibba och vara allmänt bångstyrigt. Men jag tror det kan bli ganska bra.

So long!

Läslus

Som läsare är jag: Snabb, periodare och kräsen

Som bloggare är jag: Ojämn

Senast lästa bok: De skamlösa av Sisela Lindblom

Senast köpta bok/böcker: De skamlösa av Sisela Lindblom, Jag går bara ut en liten stund av Isobel Hadley-Kamptz, Innan jag dör av Jenny Downham

Favoritdeckarförfattare: Jag är ingen deckar-älskare, men om Stig Larsson (Millennium) räknas som det, så absolut han i sånna fall.

Jag läser allt av: Joyce Carol Oates, Doris Lessing, Selma Lagerlöf, Cecelia Ahern

Jag läser helst inte (genre/författare): Som jag redan nämnt är jag ingen deckar-fantast, inte heller någon poesi-älskare och jag har även lite svårt med science fiction-genren.

Vid hyllan för fackböcker letar jag: Böcker om språk, resemåls-guider, biografier, matlagning/bakning.

Förutom svenska läser jag gärna: Engelska och lättlästa böcker på franska.

Högst upp i min att-läsa-hög just nu ligger: New Moon har legat och väntat hur länge som helst på att bli färdigläst.

Högst upp på min bok-önskelista just nu står: Boktjuven av Markus Zusak

När jag går på antikvariat letar jag alltid: Verk av mina favoritförfattare eller engelska klassiker.


I got you babe

Det var länge sen en söndag var så härligt lång som den var i helgen. Promenerade upp till Vitberget i skinande sol, sen ner till strandpromenaden och slutligen stan. Vi hann till och med hem och slumra en stund (älsklingen snarkade som en björn!) innan vi skulle vidare på Alla hjärtans dag-middag hos Eriks föräldrar. Kvällen avslutade vi med att vara nostalgiska och se Sällskapsresan 2 och smaska på vaniljmunkar. Söndagar är inte så tokiga!

Igår jobbade jag kväll, men idag är jag ledig igen. Imorgon blir det ännu ett kvällspass, sen 7-17 på torsdag och avslutningsvis 7-14 på fredag. Igår gjorde jag nåt jag aldrig trodde jag skulle göra... satt och väntade på 23.30-bussen efter jobbet i den fulaste buss-kuren någonsin. Kändes nästan som när vi väntade på Greyhound-bussarna i Australien, dödstrött är rätta ordet. Jag var ju ledig idag så det gick ju bra, även fast jag typiskt nog kunde jag inte sova längre än till sju imorse. Är verkligen en urbota morgonmänniska!

Nu sitter jag och kollar på resor. Det finns ett flyg från Luleå till Phuket för endast 9198 kronor, det är nästan för bra för att vara sant. Då slipper man både åka ned till Arlanda och inte heller behöver man mellanlanda i Peking, Moskva eller någon annan stad vilket ofta är fallet med andra flygbolag. Resan tar mindre än 12 timmar och dessutom ingår en natt på hotell! Alltid bra, så man inte behöver stressa omkring och leta hotell det första man gör. Åååh, jag vill åka NU!



Ska försöka distrahera mig själv med att ta en promenad ner till OKQ8 för att hämta ut ett H&M-paket med några vårnyheter och reafynd!

Princess

Så var den beställd. Provade en parfym från Vera Wang när vi strosade omkring i Birsta centrum i söndags, vilket resulterar i att jag, varje gång jag slänger på mig halsduken, blir överfallen av en vidunderligt god doft. Sagt och gjort, på strawberrynet kostade den inte mer än 322 kr, och jag har ju sedan tidigare redan erkänt mitt parfymberoende, så ännu en flaska, till detta låga pris, är ju inget att säga något om. Det som skulle kunna vara en nackdel är väl kanske parfymens namn och utseende som bokstavligen skriker dagisbarn som älskar rosa och alltid bär en silvrig tiara i håret, men vad gör man inte då man hittar en guldklimp som denna?


Jag går bara ut en stund

En helt utmattande bra bok skriven av Isobel Hadley-Kamptz; man kan inte annat än hålla tummarna hårt för att hon och hennes man, sedan 12 år tillbaka, äntligen ska få ett barn, efter två omtumlande missfall och en provrörsbefruktning.


Onsdag

DAGENS VILL HA: varmare väder!
DAGENS KLÄDSEL: morgonrock just nu, men snart jobbarkläder
DAGENS SMINK: obefintlig
DAGENS FRISYR: morgonruffs
DAGENS HÄNDELSE: jobb
DAGENS LÅT: the Cure's Plainsong
DAGENS PLANER: ta en promenad, sen jobba 12-21.30
DAGENS SAKNAD: som vanligt saknar jag min baby som åkt iväg på jobb
DAGENS DUMMASTE: att det ska vara såhär kallt så man knappt kan andas utomhus
DAGENS SJUKA: såg nyss Sissela och dödssynderna på SVTPlay - sjukt roligt
DAGENS DROG: kaffe?
DAGENS ROLIGASTE: att få träffa familjen ikväll efter jobbet
DAGENS FAVORIT: sovmorgon
DAGENS KÖP: blir nog en tur till Konsum och köpa lunch/middag
DAGENS GODIS: lär nog bli chocolate
DAGENS HUMÖR: trött, men samtidigt utvilad, hur nu det är möjligt?

You can take a picture of something you see

Just nu älskar jag att spela sönder

Talk - Coldplay
Plainsong - the Cure
Learning to Fly - Pink Floyd

All the trees of the field will clap their hands

Så förargligt... igår skrev jag en summering av helgens oförglömliga weekend, men det försvann just när jag skulle publicera det, så nu gör jag ett nytt försök.

Jag har fortfarande ont i magen efter allt skrattande; det säger en hel del om hur vi har haft det:) Vi har ätit sagolikt goda frukostar (jag tror dock att jag var den enda som verkligen njöt, eftersom andra knappt får i sig något på morgonen); behöver jag säga mer än tunnpannkaka med hjortronsylt och grädde?! Vi har festat med våra kära vänner, och nuvarande Sundsvallsbor, Hanna och Pallan. Vi har sovit i sjukt sköna sängar (medan vissa inte har sovit något alls?!;)). Vi har haft på tok för tunna och små jackor, med det Nordpols-kalla utomhustemperaturen i åtanke (här finns det dock bara en skyldig!). Vi har relaxat i hotellets pool och bastu; vi har hittat en sunkig vägkiosk som hade god pizza och kebab; shoppat på Ikea; gjort av med ännu lite mer pengar på casinot; letat genom hela Sundsvall efter ett Statoil med släp-uthyrning; vissa av oss har satt "skräck" i thailändska hotellrums-städerskor; samt en del, mer eller mindre rumsrena, detaljer som jag besparar er!

Om jag ska fatta mig kort; det har varit ett par dagar som jag sent kommer glömma!

RSS 2.0