Weekend

Ikea, hotellfrukost, Hanna, Pallan, relax, Casino...

Vi åker till Sundsvall i helgen!

Short


Tänk, så här kort hår hade jag en gång i tiden, för tre och ett halvt år sedan nu, fast det känns som det var igår.

Meet me halfway

Igår startade JC-rean vilket innebar att det blev en snabbis på stan innan kvällsjobbet i Lövånger. Jag hittade ett par slitna jeans från Crocker som faktiskt inte är så dumma. På väg in till stan möttes jag, i skyltfönstret på hobbyaffären Ådells, av ett supersnyggt pappersark med klädesmodeller från 20- och 30-talet. 33 kronor senare följde det och två andra finfina mönster med hem. Frågan är nu bara vad jag riktigt ska använda dem till! Ursprungs-tanken är scrapbooking, men jag tror de ska få agera tavlor i mitt rum hemma hos mamma&pappa.



Direkt ur ugnen med ost och marmelad på...

Åh jag vill baka. De här tekakorna låter och ser ut att vara väldigt väldigt mumsiga:


20 g jäst
4 dl vatten
2 dl surdeg
1 tsk salt
1 msk honung
3 dl havregryn
3 dl fint rågmjöl
3 dl vetemjöl

Rör ut jästen i vattnet och tillsätt surdeg, honung och salt. Rör i havregryn, rågmjöl och så mycket vetemjöl som behövs för att degen precis ska lämna bunkens kanter. Låt jäsa en timme under duk. Arbeta degen på mjölat bakbord. Dela upp den i tre delar och kavla ut varje del – ungefär en centimeter tjock. Stansa ut fyrkanter med hjälp av ett burklock eller skär efter en pappersmall (jag gör mina knappt en decimeter breda). Lägg på plåt med bakplåtspapper och jäs ytterligare en timme under duk. Pensla med vatten och smula över havregryn. Grädda i 250 grader i cirka 10 minuter.

 

 


Tisdag


Jag har hittat min favorit-illustratör Liselotte Watkins blogg. Kul!

Dagen jag längtat efter

Första lediga dagen utan ogjort plugg som flåsar en i nacken. Jag njuter och plöjer igenom högen med böcker och tidningar. Är ledig på fredag också och då ska jag ta itu med andra mer praktiska saker, som klippning av hår. Men idag har jag inte tänkt lämna lägenheten, utan för att möjligtvis fara ut på en löptur, men annars ska jag bara vara!

Varning!

Måste bara varna alla lyckligt ovetande därute för den äckligaste drickan någonsin; en organisk cider från Weston som smakar obeskrivligt vidrigt. Smaken kan närmast beskrivas som gammal halvjäst äppelmos. Fullkomligt odrickbart!

Lyckopiller

Ingen är nog lyckligare än jag när det börjar bli ljusare och ljusare på dagarna. Gick en promenad runt Selet när jag hade lunchrast och solen sken som mest. Fruktansvärt härligt! Har druckit kaffe som en tok idag också, börjar kännas nu när koffeinet gått ur kroppen. Trött är bara förnamnet. Imorgon ska jag skriva klart sista uppsatsen och nu tror jag det blir en dusch!


Världens godaste mat?

Lite kul, på den här sidan från Vagabond har de bästa mat-länderna i världen listats. Min favorit är (oväntat?;) ) Thailand som ligger på tredje plats.

Favorit i repris?

I början av hösten skulle jag köpa en vinflaska till mig själv och en stor Absolut-flaska till pappa på Systemet, men det blev visst någon miss när jag skulle betala, för när jag någon dag senare kollade kontot hade inga pengar dragits. Igår hände samma sak när jag köpte sex nya resor mellan Övre Bäck och stan. Ibland har man tur?!

Nu är det bara en uppsats kvar, sedan är jag klar med Engelska A - himlar så skönt! Har egentligen velat dela mig nu under hösten, för jag har inte alls haft så mycket tid som jag skulle ha velat till pluggandet. Det är inte kul att stressa sig igenom saker. Vi får se om det blir en ny kurs till våren, men den här gången dock bara en på 50%. Annars kommer det bli otroligt skönt att bara få jobba 75% samt läsa högen som samlat sig: New Moon som jag började med redan i augusti och fortfarande inte hunnit med, Vestoj som är den kompaktaste modetidningen jag någonsin sett, senaste numret av Damernas Värld, Elle... En vecka till, sen kan jag kasta mig över dom!

Onsdag, och helg - igen

Idag gör vi inte mycket. Usch, jag är fasligt less på alla dessa helgdagar då man egentligen inte gör ett skit. Vi har visserligen slängt ut julgranen, städat och även lagat och ätit green curry räkor som ju är så sagolikt gott, men mer än det har inte hunnits med. Ska bli skönt med normala helger igen snart!

Det var otroligt trevligt igår med god mat i goda vänners lag. Först på Old Williams, och sedan gick vi vidare till Carl Victor. De andra gick även på Olearys, men vid det laget var jag tvungen att säga tack för mig, på grund av en ihållande huvudvärk som infunnit sig trots att jag knaprat i mig två Alvedon innan vi for. Det kanske blir en repris på lördag! Då är jag förhoppningsvis frisk och fyller dessutom 23!

Ta det piano

det här söta halsbandet finns på asos.com

Donkeyboy

Now, I can't behave 
I feel it in my feet on the streets
But don't you know?
There's something I can feel when I breathe


Vet ni vad?

Jag har lyckats bli sjuk - igen! Kände mig yr när jag kom hem från jobbet i söndags kväll och trodde att jag kanske blivit lite inbillningssjuk efter att ha jobbat hela eftermiddagen med feber-yrande Olga. Men sen på natten fick jag fruktansvärd frossa och tänkte att jag inte heller skulle kunna jobba på måndag morgon, lyckades somna om och vaknade badandes i svett men kände mig fullt "frisk". Tur var väl det, för väl på jobbet var det två som hade sjukskrivit sig. Men sen på eftermiddagen blev det värre igen, med illamående på köpet. Huga. Just nu känns det hyfsat, hoppas det håller i sig så jag kan följa med Erik och c/o ut på Old Williams!

Marie bjöd oss på bio igår; James Camerons nya Avatar. Helt klart sevärd! Ni som tänkt se den, gör för guds skull det!

Våren 2010

Hennes&Mauritz har redan lanserat vårkollektionen. Här är några av favoriterna:


RSS 2.0