Stripe

Jag har beställt nya skor! Hittade de inte i affären så tänkte att det var lika bra att beställa dom. Hoppas att de kommer snart och, framför allt, att de passar! Från början var jag egentligen ute efter ett liknande par med märket Novita, men de fanns olyckligtvis bara i för små storlekar, så när jag hittade detta par på Ecco's hemsida gjorde det min dag. Jag håller tummarna för att de är lika sköna som de ser ut att vara.

Jippidoo

Idag har varit en dag i skrivandets tecken. Håller på med en konfliktanalys av korrupta Colombia. Den kan sammanfattas som så att vi har det ganska så bra här hemma i lilla landet lagom. Har även hunnit med en stund på stan med Angelica och mycket gott fika på Lilla Marie, det är utan tvekan mysigaste caféet i stan. Känns precis som att man befinner sig i bagarstugan hemma i Övre Bäck. Stadsturen avslutades med ett (onödigt men jisses så fint!) fynd på H&M:


Bokmässan

Kom på att jag glömt berätta att jag vunnit en biljett till Bokmässan i Göteborg! Jag skickade in ett av mina favortitrecept - rödbetor med fetaost - till Söta Saker, men hade för mitt liv aldrig trott att det skulle publiceras. Det dumma är nu att jag inte ens vet om jag kan fara till bokmässan, tror att någon valfri släkting i söder ska få möjligheten istället:)

Front row

Det är modevecka i New York och jag känner bara att gud vilken tur att man slipper spendera dagarna tillsammans med chefredaktören på en av världens största modetidningar. Kan inte annat än tycka lite synd om Sara Jessica Parker som satt sida vid sida med mrs Wintour under en av visningarna i veckan. Fast vad vet jag, the Icequeen kanske är hur trevlig som helst privat?Question me

vad gör dig lycklig? människor, kärlek, min familj, katterna
vad gillar du för mat? thai-mat, riktigt bra gjord pizza (helst från italien!), mammas mat
skriver du dagbok? när jag var liten gjorde jag det jämt, men nu kan man säga att bloggen är som en sorts censurerad dagbok. fast jag är en anteckningsboks-junkie där jag skriver lite allt möjligt; att-göra-listor, citat, osv.
har du några syskon? två småsystrar
vart åker du om du känner dig ensam? till mamma och pappa
vem är du mest lik i din familj? alla säger att jag är så lik pappa, och på senare dar har jag fått höra att jag påminner om farmor när hon var ung... haha jag vet inte jag
vad är du mest stolt över om dig själv? att jag är den jag är
nämn något du gör när du är ensam? då älskar jag att ta ett skumbad, läsa eller bara se en riktigt girlie film
något du gör som är konstigt? jag kan inte läsa en bok/tidning utan att flippra med bladen hela tiden. mamma blir tokig :p
vad använder du för smink? använder nästan aldrig smink till vardags, med tanke på mitt jobb, men mascara, läppglans, eyeliner är must-haves när jag väl sminkar mig
vad är det knasigaste jobb du haft? rensat ogräs i sandlådor... är inte det ett sisyfos-arbete så säg?
har du bott utomlands? ja, tre månader i nice
stjärntecken? stenbock
vill du ha barn, isf hur många? ja, det vill jag, två stycken känns lagom
tror du på evig kärlek? absolut
har du körkort? ja
vad är du bra på? baka
vad har du för storlek i skor? 41
vilken färg regerar i din garderob? blått, svart och rött
vad tar du på dig en dag när du inte har någon inspiration? en t-shirt och ett par jeans
hur lång är du? 168 cm
har du varit i new york? nej, men jag längtar efter att åka dit
vilka andra länder har du varit i... och vilket är favorit landet? det har blivit några länder genom åren; italien, spanien, grekland, frankrike, grannländerna, australien, thailand, nya zeeland... australien är favoriten hittills.
vilka idrotter har du hållt på med? har spelat fotboll från och till i grundskolan
hur ofta tränar du? springer ca fyra gånger i veckan
har du bra kontakt med dina föräldrar? ja, det måste jag säga att jag har
har du någon stilikon? nja, finns ju så många, men några som kan nämnas är scarlett johanson och noomi rapace
favoritgodis? choklad
vilka plagg är måsten för dig i höst ? röd rutig skjorta, en massa stickade koftor och en fårskinnsjacka skulle inte va så dumt heller
vår eller höst? båda
te eller kaffe? kaffe på morgonen, te resten av dagen
vad är det roligaste du gjort? hoppat fallskärm (i varje fall det galnaste)
vad önskar du dig? en mysig höst
hur gammal är du? 23
vad är kärlek för dig? den bästa känslan som finns och meningen med livet
vart jobbar du? hemtjänsten i lövånger
hur många skor har du? jasi, det är några stycken, fler än tio i varje fall
hur mycket lägger du på kläder varje månad? det varierar stort, men i genomsnitt 500-1000 kr kanske
äter du nyttig mat? ja det skulle jag nog påstå
vad jobbar du med just nu? och vad har du för framtids drömmar? som sagt jobbar jag på hemtjänsten i lövånger. i framtiden vill jag ha ett jobb där jag kan utvecklas och trivs, framför allt. är just nu i valet och kvalet mellan röntgensjuksköterska, journalist, översättare eller något helt annat :p tror på att byta jobb några gånger under livet.


Hang with me

Jag kan inte få nog av Robyns senaste låtar, de är alldeles precis lagom popiga och går inte att bli less på, även fast de spelas typ jämt.

Robyns senaste outfit vet jag dock inte riktigt vad jag ska säga om... eller vad säger ni?


Spice girl

Nu har Övre Bäcks power-mamma till katt fått andra kullen för i sommar. Heja Simpson! Fyra små liv blev det den här gången. Två som är väldigt lika henne själv och två som är mer svarta i färgen. Hoppas att de överlever alla fyra, senaste gången självdog två.

Helgen har hittills varit väldigt lugn och skön. Ovanligt lugn kan man ju tillägga. I fredags hälsade vi på mamma och pappa som bjöd på tacos och god fruktsallad. Lördagen började med en lång löptur i morgonsolen, en del pluggande, fortsatte med god mat på Tatung/Old Williams med Jenny och Jerker och slutade med lite Friends-avsnitt med Ellen och Alex. Söndagen är fortfarande ett oskrivet blad, men det lutar åt ett besök i Eriks föräldrars stuga.

Fortsatt trevlig helg på er alla!

Uppdatering

Känns som det är dags för en liten update här på bloggen. Just nu pluggar jag, efter några om och men, Engelska B1 och Konflikter i världen, två distanskurser via Umeå universitet. Ser fram emot båda väldigt mycket. Konflikter i världen som är en delkurs i Freds och konfliktkunskap A är ett sånt där ämne där man läser kurslitteraturen nästan enbart för nöjes skull. Engelska B1 kunde dock kanske börjat lite roligare än med Shakespeares drama Macbeth. Det intressantaste tror jag blir lingvistiken. Sen jobbar jag ju parallellt med pluggandet. Våran larm-Östen är ju sjukskriven i en och en halv månad så jag hoppar in och jobbar hans 50% på Hemtjänsten och Timmy hoppar in och jobbar hans andra halva som larm-snubbe. Jag har ju blivit inpoolad på Skellefteå kommun nu, så egentligen hade jag velat jobba i stan istället, men när Östens halvtid dök upp så kändes inte det som något dumt alternativ eftersom det är en tjänst på 8-17 varannan vardag. Det är ju ett stort plus att man får jobba åtta timmar när man väl är på jobbet och kvällspass har jag inget emot att slippa. Däremot kan det vara ganska soft att jobba helger, men eftersom de flesta andra är lediga då så är det ju ändå härligast att få vara det själv också.

Ja det var lite news om hur det ligger till för närvarande. Ha det så gött. So long!

Vardags-guldkant

Rödbetor + fetaost med supergod olivoljemarinad + färsk basilika + quinoa + några skivor kalkon = ofattbart god kombination


Mysterium

Vilka är egentligen människorna som sitter och ser på alla dessa hemmafruar i tv...? Just när Östermalms-fruar lanserades och man inte trodde det kunde bli mycket värre så dyker deras motsvarigheter i Skåne upp. Jag vill bara spy direkt reklamen för de här programmen visas och beundrar folk som orkar se längre än fem minuter av (ursäkta ordvalet) skräpet.

RSS 2.0