Baking
Jag håller för tillfället på och bakar den godaste pajen i världshistorien. Det är en "gammalt" recept som jag fick av en av de sötaste vårdtagarna som vi hade när jag jobbade på Hemtjänsten i Bureå. Jag och Erik var och plockade hallon och blåbär i deras stuga i måndags så det får bli fyllningen. Här kommer en repris av receptet (har haft det här på bloggen en gång tidigare):
Pajen med stort P
150 g smält smör
3 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
Blandas ihop till en deg och trycks ut till ett pajskal.
2 dl creme fraiche
1 ägg
3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl bär (godast med hallon eller blåbär!)
Hälls ut i pajskalet. Bären strör man över sist.
Gräddas i 175 grader i ca 30 minuter.
Ät å njut!
Pajen med stort P
150 g smält smör
3 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
Blandas ihop till en deg och trycks ut till ett pajskal.
2 dl creme fraiche
1 ägg
3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl bär (godast med hallon eller blåbär!)
Hälls ut i pajskalet. Bären strör man över sist.
Gräddas i 175 grader i ca 30 minuter.
Ät å njut!
Kommentarer
Trackback