Brum

Jag längtar efter en bil! Liten ska den vara. Är så himlarns less på mamma och pappas stor-Volvo!

Vad sägs om Toyota Aygo?



...eller Peugeot 107?


...eller varför inte Citroën C2?


Det närmar sig!

Igår var jag, Emelie och Sara på Ticket och kollade om flygbiljetterna till våran långresa. Det kommer kosta 19 300 kr att besöka de platser vi tänkt. Resplanen ser ut så här: Perth (2v) - Sydney (2v) - Auckland (2v) - Phuket (2v) - Bankok (endast 2-3 dar). Och då har jag inte räknat med mellanlandningarna i bland annat Singapore och London. Vi var på Resia och kollade också, men den reseförsäljaren behövde några dar på sig att kolla upp priset så han skulle höra av sig på måndag. Hoppas han hittade nåt fynd! Enligt honom bör man egentligen boka ett halvår i förväg för att hitta de bästa priserna.. Men men.. Nåt som är säkert är att det känns så himla overkligt att vi kommer vara på andra sidan jordklotet om två månader! Så overkligt att jag får svindel. Världen kommer kännas betydligt mindre efter våran tripp!

Det blev inte bara reseplanerande igår, utan jag hann gå på stan och äta tacos med Therese också. Det är alltid lika kul! Vi har känt varandra sen jag var ett halvår gammal och hon nyfödd. Det bästa som fanns när jag och Monika var små var att fara och hälsa på Therese och Louise i Storbränna, Byske. Nuförtiden hinner vi inte träffas så ofta, men det känns alltid som att det bara var några dagar sen sist när man träffar dom. När vi är med varandra är det liksom garanterat att vi kommer ha kul. Vänner för livet kallas det :)


Makes me wanna dance

September - Until I Die
Adam Tensta - My Cool
Alicia Keyes - No One

Runaway train

med Soul Asylum.

En låt som det är svårt att bli less på.


Chokladfrossa

image73

Chokladbitar med nötter och frön

4 personer
Dessert · Tid: 10 minuter + minst 1 timme i kylen

Välj de nötter och den torkade frukt du gillar, kakan ska vara fullpackad med allt möjligt.

· 400 g mörk choklad

· 2 dl grädde, havregrädde eller mandelmjölk

· eventuellt 1/2 dl sprit eller likör

· 2 dl hasselnötter (gärna rostad)

· 2 dl mandel/valnötter/cashewnötter (gärna rostade)

· 2 dl pumpafrön

· 1 dl torkade aprikoser (strimlade)

· 1 dl russin

· 1 dl torkade tranbär eller torkade blåbär/körsbär/fikon


Börja med att klä en brödform med smörpapper.
Koka upp vatten i en kastrull på spisen. Ställ en rostfri bunke över kastrullen. Bryt ned chokladen i bunken och rör tills den smält. Rör sedan ned grädde och övriga ingredienser. Vänd ihop och ös sedan upp i den smörpappersklädda formen. Ställ kallt ett par timmar.
Servera i små bitar som godis till kaffet.

Det här var vad jag och Monika bakade igår. Gissa om det blev gott!
Fler gudomliga recept finns på ellematochvin.se

Mindful

Ikväll blir det utgång! Det var flera veckor sedan sist.. nästan två månader rättare sagt. Cheeses, kan det verkligen stämma?! Det är bara att konstatera att tiden går verkligen för snabbt. Det är som att den här hösten har varit "månadslös"... den har liksom bara svischat förbi utan att jag märkt av, varken vilken månad eller vecka det varit. Konstigt hur det kan bli. Speciellt med tanke på att mitt jobb bland annat innebär att jag signerar i ett schema där både vecka och månad står, när jag gett medicin till en vårdtagare. Jag borde ju ha superbra koll. Men nu när snön och kylan har kommit så har jag åtminstone insett att nu är det november  Det är lite farligt när det blir så, att tiden bara flyger iväg. Man behöver leva lite mer i nuet... Och det ska väl inte vara så svårt när julen närmar sig? Nej, jag ska verkligen passa på, nu när jag inte har nåt plugg på kvällarna och helgerna, att baka lussebullar, mysa med en kopp varm choklad, åka skidor och ta långa ridturer i kylan. Det ser jag fram emot. Men nu ska jag koncentrera mig på nuet och på att jag ska ut ikväll. Vi kanske ses i dimman!

Vårkläder

H&M Rowells förhandskatalog för vårkollektionen kom förra veckan och jag kan bara säga - stackars plånbok! Här är några av skälen:




Igår på jobbet fick vi ett 35 sidor långt brev där en vårdtagare klargjorde i detalj vad han tyckt om våran tid hos honom.  Helt galet att man orkar skriva ett så långt brev!

Päls

Tala om mysigt överkast och kuddfodral! Jag skulle inte ha nåt emot att krypa ner under det överkastet...!


Hemma!

Då var man hemma igen efter en mysig weekend i Stockholm. Det har verkligen varit fullt upp. Jag kom fram med tåget vid nio-tiden på fredagsmorgonen (något groggy efter endast några timmars sömn) och då blev det direkt iväg till Kungens-kurva-Ikea och sen shopping på stan. Sen lördag strosade vi på Gamla stan och shoppade ännu mer på Drottninggatan. På söndag for vi till Heron city och jag och Monika hann även med en avstickare till Skärholmens centrum där bland annat Panduro hobby finns. Och så blev det en massa busande med kusinerna på all annan ledig tid, så ni kan ju gissa att vi sov gott på nätterna!

Det enda negativa var tågresan. Usch, är det nåt jag verkligen hatar så är det att åka tåg. Kan ju bero på att jag bara åkt på natten och då oftast i sittkupén. Finns det överhuvudtaget nån som är utvilad efter en natts tågåkande? Plånboken är nog inte heller så nöjd. För det blev ju lite shopping som sagt :)



Och en del annat smått och gott! Jackan vet jag inte riktigt om jag ska behålla eller om jag kanske ska köpa den vita varianten istället. Vi får se.

Hoppas på födelsedagsfest på fredag? :D

Uttråkad

Kan inte tiden gå liite snabbare, så jag får fara hem och packa klart det sista nån gång? Måste komma ihåg att ta med linserna, kudde, mp3 och tandborsten. Det är något jag alltid lyckas glömma.

RSS 2.0