Chokladfrossa

Chokladbitar med nötter och frön
4 personer
Dessert · Tid: 10 minuter + minst 1 timme i kylen
Välj de nötter och den torkade frukt du gillar, kakan ska vara fullpackad med allt möjligt.
· 400 g mörk choklad
· 2 dl grädde, havregrädde eller mandelmjölk
· eventuellt 1/2 dl sprit eller likör
· 2 dl hasselnötter (gärna rostad)
· 2 dl mandel/valnötter/cashewnötter (gärna rostade)
· 2 dl pumpafrön
· 1 dl torkade aprikoser (strimlade)
· 1 dl russin
· 1 dl torkade tranbär eller torkade blåbär/körsbär/fikon
Börja med att klä en brödform med smörpapper.
Koka upp vatten i en kastrull på spisen. Ställ en rostfri bunke över kastrullen. Bryt ned chokladen i bunken och rör tills den smält. Rör sedan ned grädde och övriga ingredienser. Vänd ihop och ös sedan upp i den smörpappersklädda formen. Ställ kallt ett par timmar.
Servera i små bitar som godis till kaffet.
Det här var vad jag och Monika bakade igår. Gissa om det blev gott!
Fler gudomliga recept finns på ellematochvin.se
Kommentarer
Postat av: angelica
åh, jag gissar på att det blev gott :) jag har förresten frovat göra den där varma chokladmoussen från chokladboken och jag håller med om den var smaskens ;)
Trackback